Založ si blog

Tisícročia staré návyky ľudstva.

Ľudstvo má za sebou nejaký vývoj, históriu objavenú archeológmi ale aj tú neobjavenú. Za ten čas sa ustálili určité spoločenské normy – čo je prijateľné a čo nie. Ľudstvo vymyslelo otroctvo a viedlo mnohé vojny. Už len z týchto 2 skutočností vyplýva, že väčšina ľudstva neverí na karmu ani na posmrtný život. Ľudia neveria ani tomu Ježišovmu: „Miluj svojho blížneho ako seba samého.“

Do tohto spoločenského poriadku prišli zvestovatelia a prostredníci ako Krišna, Buddha, Zoroaster, Mohamed, Abrahám, Mojžiš, proroci, Ježiš, Abd-ru-shin. Časť spoločnosti niečo z ich učenia prijala, ale ľudstvo ako celok mi to pripadá, že tieto náuky odmieta. Sú totiž proti ich tisícročia zakoreneným zvykom a proti tomu čo chcú. Aj teraz sa v hovorovej reči vyskytne slovo – karma, ale skutočne tomu málokto verí.

Ľudia radšej veria viere svojich predkov, proste žiť si podľa seba a maximalizovať svoj prospech. Neviditeľným veciam ako je ľudský duch a karma sa v skutočnosti nevenuje veľa pozornosti. To je podľa mňa aj príčina, prečo všetky náboženstvá sveta síce nejaké zlepšenie dosiahli, ale nenastal skutočný prelom – obrat ľudstva. Na to je zrejem potrebná skutočná živá viera, niečo prežité, odskúšané, pochopené.

To však musí každý vykonať sám. Vyzerá to, že technicky nie je možné túto námahu – prácu, za niekoho vykonať. Paradoxom je, že sa na odpor spolu s časťou ľudstva stavajú aj cirkvi. Spomeňme si na prvých kresťanov boli prenasledovaní a vraždení. Dnes je tu oficiálne kresťanstvo, ktoré vzniklo na odhodlaní prvých kresťanov. Ale žiaľ cirkevníci krútili to slovo až kým z toho nevzniklo to, čo im vyhovuje. A teraz keď na svet prišiel závan sviežej pravdy, ONI tú pravdu odmietajú. Lebo už majú funkcie, nemôžu zrušiť dogmy a všetky tvrdenia svojich „neomylných“ predchodcov, sú platení, musia poslúchať atď.

Takže proti skutočnej PRAVDE tu stojí obrovská presila, ako za čias Ježiša. Je to však len presila v počte. Skutočná pravda sa nezmení ani o milimeter, hoci by ju spochybňovala celá naša planéta alebo hoci aj milión takýchto planét plných ľudí.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377344x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie