Založ si blog

Ježišovi podali ocot namiesto vody

Keď už Ježiš cítil že sa blíži smrť vypýtal si vodu pretože bol smädný a zákerná, škodoradostná ľudská bezcitnosť mu podala hubku s octom: na tu máš napi sa „he he“. Toto presne svedčí o tom akí sme. Pritom Ježiš prišiel aby nám pomohol, aby nám ukázal cestu ako sa dá lepšie žiť už tu na zemi a aby odhalil aj to čo sa deje po smrti, hovoril o večnom živote ktorý môžeme získať. Takže skutok jeho ukrižovania vnímam z morálneho hľadiska ako keď deti zabijú svojich rodičov, ktorí sa o nich vzorne starali a dávali im lásku. Na priblíženie toho čo sa vlastne stalo.

 

Pre tých čo kričali „zostúp z kríža ak si syn Boží“ podáva vysvetlenie Abd-ru-shin. Ježiš nemohol zostúpiť z kríža, pretože pre neho platili rovnaké fyzikálne (Božie) zákony ako aj pre nás, keďže mal „oblečené“ rovnaké pozemské tele ako my. A keďže ho pribili železnými skobami na kríž nemohol zísť len tak dolu. Keď však chcel priniesť pravdu a poznanie do tohto pozemského sveta, jednoducho musel „prísť“ (inkarnovať sa) v ľudskom tele, proste narodiť sa ako človek, tak ako my. Inak by sme neboli schopní vnímať ho, lebo my už duchovné nedokážeme vnímať, sme príliš otupení. Musel nám o tom povedať, ako keď človek hovorí človeku, kde jeden počuje čo ten druhý hovorí.

 

Ale náš duchovný úpadok bol taký veľký, že síce ho ľudia počuli ale neverili vlastným ušiam, síce videli čo koná ale nechápali tomu, nechceli uveriť, že to o čom rozpráva môže byť naozaj pravda, podobne ako je tomu aj dnes. Preto aj hovoril: majú uši aby nepočuli a oči aby nevideli, pritom uši majú byť nato aby človek počul a oči nato aby videl to je každému jasné. Ale to čo on priniesol bolo také prevratné, že ľudia tomu jednoducho nechceli uveriť. Doteraz poznali len moc zbraní a peňazí, a verili že treba žiť tento život tak, že potom už nič nie je len tma.

 

Asi preto Ježiš rozprával o ľuďoch tohto sveta ako o ovci ktorá zablúdila, táto ovca si ide kam ju oči vedú ani si neuvedomila, že už dávno ide po nesprávnej ceste (že žije nesprávne) a hrozia jej rôzne riziká, nástrahy kde môže prísť aj o žívot. A prečo človek zablúdil? No asi preto, že svoju vôľu a poznanie povýšil nad Božie poznanie a vôľu. A keď prišli upozornenia a varovania, čo urobilo ľudstvo? Ja vám to poviem, zapchalo si uši aj oči, všetkých poslov Božích a prorokov začali prenasledovať a zabíjať, sťali Jána Krstiteľa a pribili na kríž Ježiša syna Božieho. Aby zmĺkol kažký hlas, ktorý hovoril niečo iné ako ONI chceli počuť, niečo čo im nevyhovovalo. Takto sme postupne zablúdili. Zamyslime sa trochu nad týmto, prečo vlastne svätíme tento Deň, a akú obrovskú obeť priniesol Ježiš aby nám aspoň trochu otvoril oči.

 

 

 

 

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376956x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie