Založ si blog

Nepochopená viera v Boha

S vierou v Boha je to presne tak ako so všetkým tu na svete. Existuje pravda – holá skutočnosť a potom naše predstavy o tejto skutočnosti. Presne tak ako sa ohýbajú a pokrivujú obyčajné svetské veci a situácie veď to všetci dobre poznáme. Spomeňte si len na nejakú bežnú situáciu z vášho života. Každý okolo vás čo tú situáciu zažil ju vníma inak podľa svojej optiky, keď to niekomu nevyhovuje tak nachádza samé chyby v tom, iní zase pochvália, kadečo sa k tomu popridáva a nakoniec je z toho taký guláš že až.

 

Že je toto úplne bežné bude asi väčšina súhlasiť. Tak je to aj s vierou v Boha čo ma veľmi mrzí. V časoch temna tu boli dokonca ľudské obety, lebo si ľudia mysleli, že Boh to tak chce. Za ten čas čo ľudstvo spoznáva Boha sa vytvorilo nespočet fantastických príbehov, legiend, bludov, kultov, zvyklostí, tradícií a náboženských obradov. Ale čo z toho všetkého je správne a čo nie?

 

Na to nám v hrubých rysoch odpovedá Ježiš a podrobné vysvetlenia poskytuje Abd-ru-shin, ktorého príchod nám Ježiš sľúbil a ktorý toto všetko spísal do knihy, aby znovu nedošlo k prekrucovaniu a nesprávnej interpretácii. Trochu problém je že Ježišove svedectvo máme len z druhej ruky, ako si to zapamätali učeníci. Obidvaja sa však zhodujú, že existuje život po smrti, že Boha máme milovať nado všetko a svojho blížneho ako seba samého.

 

Abd-ru-shin ešte upresňuje,že človek sa má sám namáhať a skúmať pravdu, nemá automaticky preberať cudzie názory. Že Boh nemá absolútne záujem na utrpení človeka, ON tvorí a dáva, my sme tí čo navzájom súperíme a ubližujeme si. Tisíc odmrmlaných modlitieb nemá takú moc ako jedno skutočné vnútorné pohnutie, prežitie. Jedine živá viera má zmysel a hodnotu. Sami máme hľadať cestu k Bohu, nepotrebujeme na to cirkev ako prostredníka.

 

Každý človek je spojený so svojimi myšlienkami, slovami a skutkami a energie ktoré takto vytvára sa nutne k nemu ešte zosilnené vracajú ak ich už neodvrhol. Každý z nás už žil niekoľko životov na tejto zemi a to ako sa dnes máme je len dôsledkom nášho predchádzajúceho konania. Z toho tiež vyplýva že v súčasnosti zase tvoríme svoje budúce pomery. Každú vinu možno odpykať, nikto nie je stratený, ale je to možné len plnohodnotným rovnorodým odtrpením alebo vykonaním dobra v adekvátnej hodnote. Boh chce šťasťné ľudstvo, Abd-ru-shin píše, že úprimná a čistá radosť a smiech sú tou najkrajšou modlidbou presne ako je to u detí. Stálo by za to aspoň trochu o tom popremýšľať.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375175x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie