Založ si blog

Boh stvoril človeka a človek stvoril utrpenie

Zahoďme už raz aspoň na chvíľu to sladké opájanie sa nad výnimočnosťou ľudstva a pozrime sa na seba pravdivo a drsne bez akejkoľvek zmäkčilosti. Technický pokrok napreduje míľovými krokmi to áno. Človek dokáže veci ktoré iné bytosti tu na zemi nedokážu waaaw. Lenže mi sa nemôžeme porovnávať s veveričkou alebo srnkou. Zdedeli sme síce telo od zvierat, ale sme iného druhu ako oni. Je pre nás prirodzené stavať, plánovať, konštruovať atď. a je správne, že sa v tom rozvíjame. Ale ako je na tom naša morálka? Kde je koreň všetkej biedy a utrpenia? Pozrime sa na to, čo nám prikazuje, radí náš Boh a čo robí človek.

 

Boli a sú tu prítomní ľudia ktorí okrádajú iných ľudí, nadávame si, ohovárame jeden druhého, robia sa rôzne intrigy s cieľom získať výhody pre seba. Chceme sa vyhnúť spravodlivosti, podplácanie korupcia, v zlosti dokážeme aj fyzicky ublížiť. Je tu prítomné fyzické a psychické týranie, materiálne vykorisťovanie, alkoholizmus, rôzne drogové závislosti a s tým spojené veci. Deti dokážu hrubo ubližovať rodičom a naopak. Prostitúcia dobrovoľná alebo nútená. Sú tu mafiánske skupiny ktoré vykorisťujú blížnych a nemajú problém zabiť. Predaj ľudí na orgány alebo do sexuálneho otroctva. A nakoniec rôzne vojny kde sa mrzačíme a zabíjame vo veľkom.

 

Nevravím, že všetci ľudia sú zlí, ale chcem poukázať na fakt, že toto je naše dielo. Lebo pozrime sa čo od nás chcel Boh – 10 prikázaní: 1. Ja som Hospodin tvoj Boh, nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, 2. Nebudeš brať meno Božie nadarmo, 3. Pamätaj, že máš sviatočný deň svätiť, 4. Cti si otva i matku aby si dlho žil na zemi, 5. Nezabiješ, 6. Nezosmilníš, 7. Nepokradneš, 8. Nevydáš krivého svedectva proti svojmu blížnemu, 9. Nepožiadaš manželku svojho blížneho, 10. Nepožiadaš majetok svojho blížneho ani nič čo je jeho. A Ježiš nám to ešte jednoduchšie povedal „miluj svojho blížneho ako seba samého“.

 

Pýtam sa, v ktorom prikázaní nás vyzýva Boh k pomste, nenávisti, ubližovaniu si, vraždeniu atď.? Ani v jednom. Vidíte ten obrovský kontrast? Musíme si už konečne priznať vinu aj zodpovednosť a hlavne zmeniť sa. Boh videl v akej morálnej biede sme, tak nám dal 10 nariadení. Kebyže sa ich držíme, tak by sme dneska žili vedľa seba v harmónii a pokoji to bol cieľ. Ale kdeže by človek počúvol, je príliš vzdorovitý čo si ten Boh vôbec myslí o sebe, že nám niečo prikazuje. Radšej išiel človek dychtivo za svojimi túžbami hlava nehlava bez ohľadu na druhých.

 

Tak sme si už na všetko zlé zvykli, že to vnímame ako súčasť svojho bytia. Dokážete si vôbec predstaviť, že by existovalo aspoň nejaké malé miesto tu na zemi, kde by si ľudia navzájom neubližovali a žili vedľa seba v pokoji a harmónii? Je to podľa mňa dobrá predstava a záruka rozvoja a prosperity. Abd-ru-shin tiež vysvetľuje vo svojej knihe, že Boh nechce aby sme trpeli, utrpenie vôbec nie je potrebné a vo vyšších sférach že vraj ani neexistuje. Skutočne to vyzerá, že je to len náš vzdorovitý výtvor, ktorý by sme sa mali snažiť odstrániť. Abd-ru-shin hovorí, že ani pomsta nie je potrebná ak nám bolo ublížené neprávom. Pretože podľa neho platí karmický zákon čo sejete to zožnete a každému sa vráti to čo dáva druhým a to ešte v zosilnenej forme. Takže reálny dôvod na ubližovanie si neexistuje.

 

 

 

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355472x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie