Založ si blog

Božia ruka napísala knihu

Aj keď sa to niekomu zdá absurdné možno to takto povedať. Lebo ak bol Ježiš Kristus pravá ruka Boha, Abd-ru-shina právom možno nazvať jeho ľavou rukou. A kým Ježiš nič nenapísal len nám hovoril o tom ako fungujú základné veci vo stvorení, Abd-ru-shin prišiel aby nám všetko do podrobna vysvetlil. Stalo sa tak v jeho životnom diele Vo svetle pravdy.

 

Aby nám mohol poradiť a ukázať správnu cestu, musel najprv sám na sebe zažiť nástrahy a úklady tohto sveta, všetko v čom sme dnes zamotaní. Ježiš keď videl v akom stave je ľudstvo hovoril o tom, že nám pošle od Otca Ducha pravdy, Radcu, ktorý nás uvedie do všetkej pravdy. Zaujímavé je ale to, že ani ľudia ani cirkvi toto zasľúbenie neočakávali a takmer nikoho to ani teraz nezaujíma.

 

Bude to asi tým, že ľudia vždy všetko vedeli lepšie, nepotrebujú svojho Boha počúvať. Cirkvi by mali byť prostredníkmi medzi Bohom a ľuďmi. To znamená, že by Boha mali aj poznať. Ako je však potom možné, že vtedajšia židovská cirkev obvinila Ježiša z bohorúhačštva a vynútila si jeho ukrižovanie? Je to úplne absurdné. Dopredu si vytvorili obraz o Bohu a keď im Ježiš do toho nezapasoval tak ho zlikvidovali. Pritom proroci zvestovali: On nedolomí nalomenú trstinu, nedohasí blikajúci knôt. To znamená, že nám hrozí zánik, ale Boh posiela pomoc. Túto pomoc (Ježiša) však ľudia  neprijali, veď oni sami všetko vedia lepšie.

 

To isté sa deje aj dnes. Cirvi sa neskláňajú pred svojím Bohom a nepropagujú dielo ktoré napísal Jeho posol Abd-ru-shin, a ktoré je pre túto dobu také potrebné. Ukazuje sa totiž v plnej nahote nefunkčnosť ich vlastných interpretácií. Boja sa že by sa zistilo, že neboli totožní s Božou vôľou, že pochybili? Radšej sa budú hrať na neomylných, asi až kým cirkev nezanikne. Bežných ľudí tiež nezaujímajú rady priamo od Boha, radšej si chcú robiť čo sa im zachce bez ohľadu na následky.

 

Problémom však zostáva pravda, pravda ktorej nikto neunikne. Je to podobné akoby sme nerešpektovali dopravné predpisy, výsledkom by bol chaos, materiálne škody aj straty na životoch. Ale nikto neberie za vinníka seba, keď sa mu niečo stane hromží plače a za vinu to dáva všetkým naokolo. Presne tak to dnes s nami vyzerá. Nevieme odkiaľ prichádzame, ani kam ideme. Vládne tu utrpenie, bieda, chaos a vzájomné ubližovanie si. Lenže táto zem mohla a mala byť oázou blahobytu a pokoja. Prečo to tak nie je? Každý sa chce mať čo najlepšie, na druhých sa ohľad neberie a mnohí sa pokúšajú vyhnúť spravodlivosti. Lenže problém je ten, že pred spravodlivosťou nemožno uniknúť, takýto chytráci si zbytočne nabaľujú obrovskú karmu, ktorú nutne budú musieť raz odpykať.

 

 

 

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356164x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie