Založ si blog

Žiadny pápež sa nemôže rovnať Bohu

V minulosti pápeži skĺzli do tejto myšlienky. Inak by samých seba nenazývali neomylnými a svoje vyhlásenia z pápežského stolca (trónu) by nenazývali neodvolateľnými a neomylnými. Povedzme si úprimne keď pozemský človek nazve nejaké svoje výroky neodvolateľnými to je ťažké slušne aj pomenovať. To je arogantnosť a nadutosť najhrubšieho zrna.

Poďme však zboriť tento mýtus. Z Biblie sa dozvedáme, že Boh stvoril celé svety a všetko živé v nich. Čo dokázali stvoriť pápeži? Dokázali oni stvoriť živú bytosť alebo niečo iné?

A pokiaľ ide o ich neomylnosť. Katolíci sa veľmi radi odvolávajú na apoštola Petra, že sú jeho nasledovníci. Lenže tento Peter hoci bol niekoľko rokov takmer denno denne s Ježišom mnohokrát nerozumel Ježišovým slovám a ako je známe 3 krát ho zaprel. Tak ak nebol apoštol Peter dokonalým, ako už pápeži po ňom mohli byť dokonalými? Pápeži ktorí už mali k dispozícii len starý zákon a jednotlivé evanjeliá.

Abrahám, Mojžiš, proroci a Ježiš to je úplne iná liga. Týmto pápeži nesiahajú ani po členky. Ku nim sa priamo Boh prihováral alebo prostredníctvom nich hovoril. Okolo týchto sa diali veľké veci. Ku ktorému pápežovi priamo prehovoril Boh? No ani k jednému inak by o tom boli napísané celé knihy. Pápeži boli ľudia ako my, hoci mohli byť silne veriaci a oddaní Bohu.

Ak neboli dokonalí pápeži, nemôžu byť dokonalé ani tie dogmy, ktoré vyhlásili z pápežského stolca. Už si toto raz a navždy ujasnime. Týmito dogmami sa dokonca stavajú proti Bohu. Pretože Boh a čistá pravda sú jedno. A ak sa cirkevné dogmy úplne nezhodujú s pravdou, nemôže byť vyžadované ich slepé dodržiavanie. Tieto dogmy sú ako nádor na svätom písme. Sú to ľudské slová a vysvetlenia, ktoré sa nemôžu rovnať s Božím slovom. Pôsobia rušivo a zmätočne a najlepšie by ich bolo čím skôr odstrániť.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377605x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie