Založ si blog

Opýtajte sa pápeža

Kto nariadil cirkevným predstaviteľom vytvoriť dogmy? Kto poveril cirkev, aby na rôznych konciloch vytvorili zoznam 123 tvrdení, ktoré správny katolík musí prijať ak nechce byť vylúčený z cirkvi a chce ísť do neba?

Keby radšej toto dielo nikdy nevzniklo a my by sme mohli slobodne skúmať Mojžišove knihy, prorokov, celý starý aj nový zákon. Lenže dogmy vznikli. Teraz pôsobia ako železobetónová prekážka alebo laná, ktoré spútavajú všetkých ktorí sa im podrobujú. Dokonalá Božia spravodlivosť nutne spôsobí, že každý kto má na tomto podiel za to aj zaplatí. Cirkev nemôže beztrestne držať akoby v žalári milióny veriacich.

Cirkev mala byť mostom k Bohu, ale stala sa prekážkou medzi ľuďmi a Bohom. Zvlášť body 92, 93 a 94 hovoriace o neomylnosti pápeža, neomylnosti cirkvi a neomylnosti apoštolského zboru a biskupov pri vyučovaní viery sú poriadne za čiarou. Takisto bod 90 hovorí, že cirkev je všetkým ľuďom nutná k spáse. Tak toto je riadna sila. Takže pred existenciou katolíckej cirkvi nebolo možné dosiahnuť spásu?

Z tohto cítim obrovskú drzosť, namyslenosť, povýšenectvo, hlúposť. Tu nemožno absolútne hovoriť o pokore a hľadaní Boha a hľadaní pravdy. Proste cirkev niečo nadiktovala a buď to beriete alebo pôjdete do pekla. Cirkev sa chcela zahrať na Boha, ale bol to veľmi zlý nápad. Toto nebola reč proroka prostredníctvom ktorého hovorí priamo Boh. Dogmy vznikli tak, že sa na koncile zúčastnení cirkevní hodnostári na niečom uzhodli. A toto považovať za nezmeniteľnú pravdu je šialené.

Ak sa tie dogmy v jednom písmenku odlišujú od skutočnej pravdy musia byť rozbité. A vyzerá to, že tam je toho nesprávneho viac. Toto nemá šancu na prežitie. Tí čo budú aj naďalej obhajovať neomylnosť dogiem podľa mňa nezostanú bez následkov. Pretože nič sa nemôže priečiť skutočnej pravde a Bohu. Cirkev v tomto zašla príliš ďaleko. Cirkev je len spoločenstvo ľudských človiečikov. Mali by byť pokorní a hľadať pravdu a nie vyhlasovať svoje názory za neomylnú pravdu.

Preto sa kľudne opýtajte pápeža, že kto dal cirkvi príkaz alebo mandát vytvoriť na konciloch 123 tvrdení, ktoré vnucujú ako neomylnú pravdu? A ak sa už stala chyba, dokedy ešte cirkev dneška bude trvať na diele svojich predchodcov ako na niečom nutnom a neomylnom?

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368905x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie