Založ si blog

Žiadny pápež sa nemôže rovnať Bohu

V minulosti pápeži skĺzli do tejto myšlienky. Inak by samých seba nenazývali neomylnými a svoje vyhlásenia z pápežského stolca (trónu) by nenazývali neodvolateľnými a neomylnými. Povedzme si úprimne keď pozemský človek nazve nejaké svoje výroky neodvolateľnými to je ťažké slušne aj pomenovať. To je arogantnosť a nadutosť najhrubšieho zrna.

Poďme však zboriť tento mýtus. Z Biblie sa dozvedáme, že Boh stvoril celé svety a všetko živé v nich. Čo dokázali stvoriť pápeži? Dokázali oni stvoriť živú bytosť alebo niečo iné?

A pokiaľ ide o ich neomylnosť. Katolíci sa veľmi radi odvolávajú na apoštola Petra, že sú jeho nasledovníci. Lenže tento Peter hoci bol niekoľko rokov takmer denno denne s Ježišom mnohokrát nerozumel Ježišovým slovám a ako je známe 3 krát ho zaprel. Tak ak nebol apoštol Peter dokonalým, ako už pápeži po ňom mohli byť dokonalými? Pápeži ktorí už mali k dispozícii len starý zákon a jednotlivé evanjeliá.

Abrahám, Mojžiš, proroci a Ježiš to je úplne iná liga. Týmto pápeži nesiahajú ani po členky. Ku nim sa priamo Boh prihováral alebo prostredníctvom nich hovoril. Okolo týchto sa diali veľké veci. Ku ktorému pápežovi priamo prehovoril Boh? No ani k jednému inak by o tom boli napísané celé knihy. Pápeži boli ľudia ako my, hoci mohli byť silne veriaci a oddaní Bohu.

Ak neboli dokonalí pápeži, nemôžu byť dokonalé ani tie dogmy, ktoré vyhlásili z pápežského stolca. Už si toto raz a navždy ujasnime. Týmito dogmami sa dokonca stavajú proti Bohu. Pretože Boh a čistá pravda sú jedno. A ak sa cirkevné dogmy úplne nezhodujú s pravdou, nemôže byť vyžadované ich slepé dodržiavanie. Tieto dogmy sú ako nádor na svätom písme. Sú to ľudské slová a vysvetlenia, ktoré sa nemôžu rovnať s Božím slovom. Pôsobia rušivo a zmätočne a najlepšie by ich bolo čím skôr odstrániť.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1355664x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie