Založ si blog

Sputnik búra vládu? Mne sa asi sníva!

Mne sa asi sníva. To sme naozaj taký posratý národ, ktorému trčia len nohy zo zadku západniarov? Sme naozaj národ samotrýzniteľov? Lebo iné vysvetlenia ma nenapadajú v súvislosti s cirkusom okolo Sputnika.

Ak pán Valášek alebo ľudia zo SaS alebo Za ľudí hovoria, že sme napľuli západným spojencom do tváre, hneď ako prvé ma napadla Mníchovská zrada v 1938 kedy nás naši západní spojenci pekne podrazili. Ale ešte horšie to je vo vzťahu týchto politikov k pozostalým obetí Covidu-19. Pripadá mi to skutočne ako obludná drzosť a bezohľadnosť voči vlastným občanom, keď nám denne zomiera cca 100 ľudí na Covid-19, ALE pre niektorých politikov je dôležitejšie čo si o nás naši západní spojenci pomyslia. Veď čo je niekoho uraziť v porovnaní s tým, keď nechávate denne umierať 100 svojich občanov. Veď toto už len v chorej hlave sa môže zrodiť.

Beriem argument, že ostatné dokonca certifikované vakcíny nebol nikto vítať na letisku. Pán premiér si to mohol odpustiť. Ale v období národnej katastrofy treba konať a hľadať akékoľvek riešenia. Nie strana Za ľudí bude radšej čakať kým Sputnik získa od EMA certifikáciu. Im a strane SaS je jedno či dovtedy zomrie 5 – 10 – 30 tisíc ľudí. Tie obete na životoch nie sú podstatné podľa ich rozhorčenia, ktoré teraz sledujem. Podstatné je, aby platili rovnaké pravidlá pre všetkých – je jedno že tu máme národnú katastrofu. Len tak na okraj, myslíte si že v súčasnosti je firma vyrábajúca Sputnik odkázaná na Európsky trh? Osobne si myslím, že pri dnešnom obrovskom celosvetovom dopyte po vakcínach a dobrých výsledkoch Sputnika, oni nepotrebujú EU trh. Skôr môžeme byť radi, že sme vôbec nejaké vakcíny získali.

Sulík nemá podľa mňa ani oči. On čo najviac vyskakoval sabotoval väčšinu opatrení a silno tlačil na rýchle uvolňovanie opatrení, teraz žiada hlavu ministra zdravotníctva. Mne osobne je to jedno či ministra zdravotníctva vymenia alebo nie. Ale keď ho vymenia mal by to byť tvrdší chlap, ktorý takých ako Sulík rýchlo uzemní. Pretože minister zdravotníctva je zodpovedný za životy a zdravie našich občanov. A ostatní ministri by sa mali držať v takých mantineloch, aby svojimi požiadavkami pre svoje ministerstvá nespôsobili národnú katastrofu. Ale tú tu už máme a môže to byť ešte horšie. Odborníci kričia, že treba očkovať ale s čím? A keď niekto zoženie vakcíny navyše, je z toho obrovský škandál. Veď toto je na hlavu.

Ešte raz zopakujem, prioritou by mala byť ochrana zdravia a životov našich občanov a nie to či sme náhodou neurazili niektorých politikov alebo majiteľov firiem v západnej Európe alebo v USA. Veď ako by sa aj niekto normálny mohol uraziť, keď ide o mimoriadnu situáciu záchrany životov. 100 ľudí denne mŕtvych to je pre niektorých našich politikov zrejme nič moc. V tomto by sme si mali brať príklad z Maďarov – oni sú suverénny, hrdý národ. Našli spôsob ako objednať Čínsku aj Ruskú vakcínu + očkujú aj tými západnými a nerobia si žiadne výčitky, že či si to mohli dovoliť. Podľa mňa v tejto situácii urobili veľmi dobré rozhodnutie.

Skutočne nechápem, či mi ako národ máme tak nízke sebavedomie? Možno tie stáročia útlaku zanechali na nás pečať. Alebo či sme ako ľudia mentalitou až takí posratí? Som zvedavý na váš názor, lebo pre mňa je toto silná káva, doslova nepochopiteľné.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381023x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie