Založ si blog

Čo robiť keď je človek v zlej situácii?

Základnou chybou ktorú robí podľa mňa vyše 90% ľudí je to, že keď niečo ide zle hľadajú vinníka všade možne len nie u seba. Toto je základný obrovský problém. Týmto zmýšľaním sme doslova nasiakli, dostalo sa nám to do krvi. A ak je tento predpoklad nesprávny, milióny ľudí sa nedokážu vyslobodiť zo svojho utrpenia.

Ak sa nedarí skúsme aspoň na chvíľu hľadať príčinu v sebe. Čo som mohol robiť zle, že sa stále opakujú podobné nepriaznivé situácie?

Osobne si myslím, že dva faktory rozhodujú o tom ako sa nám bude dariť. 1. Naše vnútorné nastavenie – proste to ako žijeme a reagujeme naše vzorce správania v rôznych situáciách. 2. To čo sme si priniesli z minulých životov.

Niekto hovorí, že karmický zákon neexistuje. Ale mne sa zdá, že predsa len existuje a je rozhodujúci. Že skutočne záleží na tom aký človek je. Potom sa následne dostáva do takých kolektívov a situácií aké si zaslúži, trpí alebo je šťastný. Veľa záleží na tom, čo konkrétny človek každý deň okolo seba rozsieva – to isté sa mu potom v spätnom pôsobení aj vracia.

A hoci sa aj niekto veľmi snaží rozsievať okolo seba to najlepšie aj tak ho môžu postihnúť rôzne nepríjemné situácie. Pretože, hoci si drvivá väčšina ľudí myslí, že žiadne minulé životy nemáme, neexistuje žiadny hmatateľný argument prečo by minulé životy nemali byť. Ak sme ich mali mnoho a kadečo sme povystrájali, nikam sa nepohneme kým všetko neodpykáme a všetko nedáme do poriadku. Nie je v tom dokonalá Božia spravodlivosť? Hovoril o tom Buddha, že sa musíme vyslobodiť z kolobehu reinkarnácií, až potom môžeme stúpať nahor do lepších úrovní blaženosti.

Nevedomosť je tma. A 99,9% ľudí žije v tejto tme nevedomosti čo sa týka duchovna a minulých životov. Bola tu však hŕstka ľudí ktorí videli ako Ježiš, Krišna, Budha. Čo má podľa vás väčšiu hodnotu názory 7 miliárd nevedomých ľudí alebo svedectvo napríklad týchto 3? Alebo je lepšie slepo veriť 7 miliardám slepých? Lepšie by hádam bolo pripustiť všetky možnosti a sám na sebe ich testovať. Podľa mňa má väčšiu hodnotu vlastné zistenie ako výpovede 7 miliárd cudzích ľudí.

Alebo taktiež ak niekto trpí a môže za to jeho správanie z minulosti a tiež zo súčasnosti a tento človek odmieta svoje chyby a hľadá ich len u druhých. A dajme tomu že tieto karmické zákony existujú. Je v takejto situácii vôbec možné takémuto človeku pomôcť? Tragédia je vlastne v tomto, že mnohí ľudia hneď na začiatku vylúčia svoje vlastné chyby a karmické zákony. Týmto spôsobom neublížia Bohu, ale sami sa stávajú ľuďmi ktorým sa nedá pomôcť ani s vynaložením maximálneho úsilia.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380100x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie