Založ si blog

Slovenský výrobok alebo zabalené v SR?

Myslím si, že by malo pribudnúť nové označenie „Zabalené v SR“. Lebo je obrovský rozdiel či niekto výrobok skutočne na Slovensku vyrobí alebo len niečo dovezie a zabalí to tu.

Lenže čo už je silná káva keď si tam dávajú kadejaké logá „kúpou tohto výrobku dávate prácu ľuďom na Slovensku“. Tak to ma už dorazilo a potom čítam ďalej a tam vyrobené v EU a tá firma čo výrobok akože vyrobila je tam uvedená len ako distribútor pre SR. Podľa mňa sila a takto určite mnoho prebaľovacích firiem funguje.

Je to podľa mňa zavádzanie spotrebiteľa, štát by v tomto mal narobiť poriadok. Že čo je skutočne slovenský výrobok a za akých podmienok. Musí to byť odlíšené od toho čo je len privezené a prebalené veď to nie je normálne. Takto sa klamú spotrebitelia. Keď si to niekto celé neprečíta, tak si skutočne myslí, že kúpil výrobok u nás na Slovensku vyrobený a pritom dal prácu len pár ľuďom čo to privážajú a prebaľujú.

Je to obrovský rozdiel. Pretože samotná výroba hocijaká už zamestnáva oveľa viac ľudí a viaže na seba celý rad subdodávateľov, ktorí taktiež môžu byť zo Slovenska. Takže prínos pre ekonomiku je neporovnateľne väčší. Aj teraz v týchto ťažkých časoch, by si štát mohol na to posvietiť, nastaviť jasné pravidlá, čo sa môže označiť ako slovenský výrobok. A výrobky privezené zo zahraničia a u nás len prebalené, by mali mať zákaz byť označené ako slovenský výrobok. Malo by to byť zákonom určené, že čo je len zabalené v SR sa bude aj označovať „Zabalené v SR“. Takto by slová boli zhodné s reálnym stavom a zákazníci by neboli zavádzaní.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374379x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie