Založ si blog

Korona vírus vláde pomôže

Myslím však len v morálnej rovine a konkrétne v boji proti korupcii. Vláda aj štátny rozpočet budú v najbližšom čase pod extrémnym tlakom. Vláda bude nútená čo najlepšie hospodáriť so zverenými finančnými prostriedkami. A verím tomu, že bude nútená silno bojovať aj proti korupcii.

Otvára sa tu priestor na novú dobu, na lepší život pre Slovákov. Ide len o to do akej miery túto situáciu využijeme v náš prospech. Tlak na vládu bude z každej strany, tak dúfam že urobí to čo treba urobiť a že skutočne pôjde po korupcii ako po údenom. Ak sa zbavíme pijavíc, ktoré sú nacucnuté na verejné zdroje bude sa nám určite žiť lepšie. A taktiež celý systém treba postupne nastavovať tak, aby bolo nemožné alebo čo najťažšie zle hospodáriť alebo správať sa korupčne, to jest vo svoj prospech na úkor štátu.

Čo sa týka zadĺženia. Odborníci odporúčajú, aby každá domácnosť mala finančnú rezervu. Že je dobré keď sa časť príjmu 5-10% odkladá na nepredvídateľné zlé okolnosti, pokles alebo výpadok príjmov. Nevidím dôvod prečo by si aj štát nemohol tvoriť nejaké rezervy na horšie časy. Jednoducho vždy nepôjde všetko hladko. Vždy sa budú vyskytovať rôzne krízy a negatívne okolnosti. Keď si štát požičia na nejaké potrebné investičné projekty v poriadku. Ale bežný chod štátu by sme mali ufinancovať z toho čo máme. Každé odvetvie platené zo štátneho rozpočtu môže dostať len toľko peňazí, koľko je v štátnej kase.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370994x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie