Založ si blog

Cenzúra predvolebných prieskumov. Čo bude nasledovať ďalej?

Zamerajme sa na jadro veci:

Pán Fico hovorí, že chce „chrániť“ verejnosť.

Pravda je zrejme taká že chce chrániť sám seba. Nechce stratiť moc.

Cenzúra médií a rôznych informácií je typickým znakom diktatúr a rozvojových krajín to je holý fakt. Oni chcú tiež chrániť obyvateľstvo pred vonkajšími aj vnútornými nepriateľmi štátu. Veď to poznáme z minulého režimu.

50 dňové moratórium je extrénme, preto sa nečudujme že zaň hlasovali extrémisti.

Dajme si pozor, aby takéto „ochranné“ opatrenia nepribúdali, lebo to by išlo s nami dole vodou.

Pán Fico chce povedať, že sme nesvojprávni a nevieme sa rozhodnúť koho voliť?

Takéto opatrenia však bývajú kontraproduktívne a dúfam že aj Smer zaň trpko zaplatí stratou aspoň 1-2% vo voľbách.

 

Nemôžem sa ubrániť porovnaniu s komunizmom. Vtedy sa dbal veľký dôraz na cenzúru. Všetky médiá mala pod palcom komunistická strana a všetko odvysielané a napísané muselo byť v prospech režimu. Šíriť nejaké informácie bolo ťažkým zločinom – protištátna činnosť. Naozaj kam to spejeme?

 

Objektívna kritika posúva dopredu – diktatúra však kritiku neznesie – tam kde nie je kritika vypočutá dochádza nutne k stagnácii a úpadku.

 

Tí čo schválili tento zákon sa podľa mňa boja, ale nie o ľudí, ale toho že prídu o MOC. Z celého tohto zákona priam sála tento strach. Preto využili ešte posledné dni svojej moci a urobili toto opatrenie na svoju ochranu. Lenže je to smiešne a myslím si, že im to skôr uškodí. Ľudský duch je totiž vo svojej podstate slobodný a tú slobodu nutne potrebuje na svoje fungovanie. Preto sa podľa mňa väčšina ľudí vnútorným precítením postaví proti tomuto zákonu. A verím tomu, že to bude jedna z prvých vecí čo nová vláda zruší.

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1382739x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie