Založ si blog

Prečo sme na Slovensku poriadne okrádaní?

Vidím 3 hlavné dôvody:

  1. Drvivá väčšina obyvateľstva keď sa jedná o možnosť uliať si veľké peniaze, tak vyznávajú nie Nepokradneš! ale Pokradneš!
  2. Verejnosť nie je schopná vytvoriť efektívne kontrolné mechanizmy. Poslanci NR SR volia týchto kľúčových ľudí vrátane sudcov. Volia si lojálnych ľudí voči sebe nie  voči krajine. Takto vzniká akási nepostihnuteľná kasta stojaca nad zákonom.
  3. Vládnuca elita s celým birokratickým aparátom si vytvorili veľmi silnú obranu proti úniku informácií a na ochranu svojho štáto-biznisu. Aby si mohli aj naďalej veselo ulievať naše ťažko zarobené peniaze. Toto je ako mohutná stena z veľmi pevného materiálu, ktorú bude  veľmi ťažké preraziť.

 

Našťastie teraz vyplávali nejaké informácie, videá s tými najvyššími predstaviteľmi štátu (Počiatek – Trnka). Mohli sme tak zistiť, že korupcia v našej krajine má naozaj obludné rozmery a tí ktorým sme zverili správu krajiny nám sú ochotní klamať ak za to získajú rozprávkové peniaze. Jednoducho uprednostnia svoj prospech pred prospechom krajiny. Veď kto je krajina? Chcú sa nahrabať čo najviac, kým sa dá. To je motto a heslo drvivej väčšiny našich zástupcov.

 

Osobne si myslím, že takých čestných čo rozmýšľajú inak do dôležitých funkcií ani nenominujú. Načo by im tam takí ľudia boli? Iba by im prekážali. Dôležitá otázka je koľko sa na Slovensku ročne ukradne – uleje. Berme to od premiéra po tých posledných okresných funkcionárov. To je dosť veľký aparát vo všetkých ministerstvách a rôznych úradoch. Utvorte si o tom obraz, nech to vidíme pred očami, že čo to vlastne je. Podľa videa Počiatka s Trnkom len 2 ľudia v 2 kauzách nás obrali o 2,4 miliardy korún vtedy ešte čo je nejakých 80 mil euro. A premiér má brať províziu, tak to je sila.

 

Ja osobne ďakujem novinárom a Petrovi Tóthovi, že sme sa aspoň niečo dozvedeli. Vnímam to ako prvý lúč svetla, ktorý prenikol do tohto opevneného sídla. Uvedomme si pre tých čo takto robia je najhorší únik informácií. Lebo navonok sa tvária ako čestní, charakterní, bojujúci za Slovensko a nás obyvateľov. Lenže realita ktorá sa nám poodhalila nie je vôbec príjemná a potešiteľná.

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 18:05

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

Medvedica s mladými v uliciach Žiaru, zvýšte opatrnosť. Na miesto smeruje zásahový tím

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376767x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie