Založ si blog

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď..

Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh kvetov. To by bolo asi fádne – nuda.

Potom je tu ale na mieste otázka: „Prečo sa tak navzájom nenávidíme za iné politické názory?“. V minulosti tu bol pokus zaviesť jednu politickú stranu. Ale bolo to držané umelo, násilím, jednoducho nebola to pravda a realita.

Ja osobne už ani nemám rád rozprávať niekde v kolektíve o politike alebo hovoriť koho som volil, pretože kohokoľvek volíte, vždy je tu agresívny tábor oponentov, ktorí sa vás snažia presvedčiť, že to som si zle vybral. Ale je to absurdné. To ako by mi dotyčný povedal ako sa mám obliekať, čo mám jesť, aký parfém si mám kúpiť. Pri týchto bežných všedných veciach sa akosi prirodzene rešpektujeme.

Je naozaj také ťažké rešpektovať sa navzájom aj v politickom názore? Tým že niekomu vynadáte a dourážate ho aj tak nezmení svoj politický názor. Tie hádky a nenávistná energia sú podľa mňa úplne zbytočné. Veď keď je niekto taký zlý politik, tak určite v ďalších voľbách neuspeje alebo ak je niekto výnimočný tak naopak je pravdepodobné, že v ďalších voľbách uspeje.

Mali by sme sa sústrediť na tvorenie hodnôt a dobré medziľudské vzťahy, nie na zbytočnú vzájomnú nenávisť, aby sa nám tu spolu lepšie žilo.

Keď cirkev poslúcha svojho Boha (Portugalsko).

15.09.2024

Fatimské zjavenia považujem za mimoriadne. Dialo sa tak v roku 1917, keď zúrila 1. svetová vojna. Prakráľovná sa zjavovala 3 deťom a vyzývala ich, aby sa modlili za duše hriešnikov, pretože veľa duší smerovalo do utrpenia. Prostredníctvom detí vyzývala všetkých k pokániu, aby sa stali lepšími ľuďmi a aby sa modlili za odpustenie pre seba aj ostatných, aby sa vojna [...]

Hádať sa, či prijať?

14.09.2024

Kráčame svojím životom a zažívame rôzne situácie. Prichádzajú príjemné momenty, ale aj tie horšie. Pri tých príjemných sa tešíme, ale čo s tými zlými situáciami? Zlé situácie môžeme zažívať aj keď sa dlhší čas snažíme žiť správne. Prečo je to tak? Podľa mňa stačí ak pripustíme existenciu minulých životov a odpoveď máme hotovú. Pokiaľ som aj ja [...]

Pápež je v dogmatickom väzení

13.09.2024

a spolu s ním celá cirkev. Je to názorové väzenie. Pápež verí, že jeho predchodcovia, čo vydali závery koncilov a dogmy boli neomylní a dokonalí a ich vyhlásenia sú neodvolateľné. To je vlastne jedna celá dogma o neomylnosti. Čiže ďalšie koncily museli brať do úvahy tie predošlé, aby si to neprotirečilo. A teraz aj keď je tu učenie od Božieho vyslanca pápež to [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 608
Celková čítanosť: 1475463x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie