Založ si blog

Ľudia pobúrení „nespravodlivosťou“ sveta.

Na úvod sa musím priznať, že aj ja som taký bol. Teraz sa však poďme na to pozrieť podrobnejšie.

Z materialistického a ateistického pohľadu by išlo podľa mňa o normálny jav, že silní vždy vybabrú so slabými. Vplyvní podnikatelia majú vysoké príjmy a pohybujú sa medzi smotánkou – vplyvnými ľuďmi. Poznajú sa so sudcami, prokurátormi, policajnými šéfmi, politikmi atď. Je to podľa mňa potom už len na ich svedomí, či svoju pozíciu a kontakty zneužijú alebo nie.

Čo ale pohľad veriacich ľudí? Mnohí sa určite pýtajú ako to, že na svete je toľko zla, prečo sa gaunerom mnohé prepečie, ako to že to Boh dopustí? Lenže práve tu narážame na koreň problému. Ide o to, že ľudia sú zlí a páchajú zlé veci, nie Boh. Ďalšia vec, Ježiš povedal: „Čo sejete, to zožnete!“. Takže to predpokladá, že človek ani pozemskou smrťou neunikne následkom svojho konania. Mnohí sa však žiaľ na to spoliehajú.

Takže ak pozemskou smrťou naša zodpovednosť nekončí, predpokladá to, že existuje živý duch, ktorý prebýva v pozemskou tele. Tomuto tiež mnohí neveria. Ježiš tiež povedal: „Telo ničo neosoží, duch oživuje.“. Takže podľa tohto je telo len obal a skutočný život sa skrýva v našom duchu. To by ale dávalo možnosť opätovných inkarnácií do pozemského tela – čiže opätovný príchod na túto Zem. Je to síce logické, ale cirkevní hodnostári to odmietajú, pretože ich predchodcovia to v dogmách odmietli. Fakt silný argument.

A dostávame sa k rozuzleniu. Ak by sme prijali inkarnačnú teóriu, zrazu by všetko začalo do seba zapadať a dávalo by zmysel v úplnej jednoduchosti. Už mi to pripadá, že cirkevní hodnostári to nechcú prijať, pretože sa boja o prácu. Pretože ak prijmeme inkarnačnú teóriu a Zákon príťažlivosti rovnorodého, zrazu vidíme absolútnu Božiu spravodlivosť. Podľa tohto železného zákona sa totiž každý narodí presne tam, kde si to zaslúži. Takže odpadá závisť, že niekto sa narodil do bohatej rodiny a ja nie alebo prečo je niektoré dieťa vážne postihnuté a podobné výčitky.

Toto sú podľa mňa zaujímavé veci, ktoré stoja za to zaoberať sa nimi. Žiaľ cirkvi sa histericky bránia, doslova držia násilím svojich veriacich v zabehnutých koľajách. Ateisti a materialisti to odmietajú už z princípu. Mnohí veriaci sa boja vyhrážok cirkevných hodnostárov, že pôjdu do pekla pre takéto kacírske myšlienky. A tak čuduj sa svete je súčasný stav konzervovaný a starostlivo sa dbá, aby to navždy tak aj zostalo. Len problém je ten, že PRAVDA je niečo, čo sa nedá umlčať a potlačiť dlhodobo. To skôr zaniknú a skončia iné veci, ale PRAVDA, tá má obrovskú silu a je večná.

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

Paradoxné odmietanie reinkarnácie.

10.05.2024

Skúste sa na reinkarnačnú teóriu pozrieť bez dogmatiky. Ježiša vtedajšia židovská cirkev obvinila z Boho-rúhačstva a poslala ho na smrť. Sám Ježiš hovoril: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“. Takže z Ježiša židovská cirkev urobila niečo ako kacíra. Evidentne nemohol vo svojej dobe ešte vyjaviť celú pravdu. Potom jeho nasledovatelia hlavne v [...]

Geert Wilders

Nová holandská koalícia chce 'najprísnejšiu' azylovú politiku v histórii krajiny

16.05.2024 14:22

Strany uviedli, že „čo najskôr“ predložia Európskej komisii žiadosť o výnimku z európskej azylovej politiky.

Americké spravodajské služby varujú, že Putin by mohol zvrátiť vývoj vojny

16.05.2024 14:00

Obnovenie bojových schopností Ukrajiny by mohlo viesť k zmrazeniu konfliktu a prímeriu podobnému zastaveniu paľby v Kórei v roku 1953, píše New York Times.

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 13:15

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 571
Celková čítanosť: 1389908x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie