Založ si blog

Potrebujeme cirkvi?

Cirkvi sú financované z našich spoločných peňazí. Preto je namieste otázka, že keď sú platení, či vykonávajú svoju prácu dobre? Nezabudnime si však položiť otázku, čo je vlastne úlohou cirkví? Podľa mňa je úlohou cirkvi uchovávanie Božích posolstiev, nabádanie k mravnosti a dodržiavaniu Božích prikázaní, učiť ich tak, aby mohli ísť do raja a privádzať ľudí k Bohu, spoznať Božieho vyslanca.

Ako však postupovala židovská cirkev? Dobre vieme, že štvali proti Ježišovi, kým nedosiahli jeho fyzickú likvidáciu. Prečo to robili? No podľa nich sa im zrejme kafral do remesla, dovolil si prevýšiť ich a kritizovať, báli sa zrejme o svoju prácu a mzdu. Ešte aj dnes sa slovo farizej používa na označenie pokrytca. Pretože oni ako „Boží služobníci“ mali Ježiša prví spoznať a sedieť pri jeho nohách a počúvať, čo im on hovorí. O to viac, že Boh oslávil svojho syna, tým aké veľké veci Ježiš konal.

No a čo naši cirkevní hodnostári? Tiež nespoznali Abd-ru-shina a stavajú sa proti nemu, ľudí vystríhajú pred jeho učením. Zrejme sa opäť boja o svoju mzdu a moc, o svoju prácu. Stihli pokriviť slovo syna Božieho, podľa svojich predstáv a vytvoriť nezmyselné dogmy. Začali rúhavo rozdávať a predávať odpustky ako na bežiacom páse, čím znehodnocujú dokonalú Božiu spravodlivosť. Takže ak zle vykonávajú svoju prácu, zaslúžia si svoju mzdu? Podľa mňa nie, je to rovnaké ako pri iných povolaniach, ani vy nenajmete stolára alebo murára, ktorý neurobí prácu tak ako treba.

Prečo by to s duchovnými malo byť inak? Došlo to do štádia, že sú tu akoby sami pre seba. Presviedčajú ľudí, že bez nich sa nezaobídu. Pritom každý človek má sám hľadať spojenie so svojím Bohom.  Ak by robili svoju prácu správne, zaslúžili by si svoj desiatok. Ale keď sa očividne stavajú proti Pomocníkovi a ľudí pred ním varujú, sú vlastne prekážkou nie mostom k Bohu. Paradoxné je, že ich ešte za to platíme. Zato že strašia ľudí pred Pomocníkom a upínajú ich na seba, ich dogmy a ich odpustky. Áno ich odpustky, lebo Boh odpúšťa, ale nie takto flagrantne ako to oni učia.

Paradoxne cirkevní hodnostári odmietajú Pomocníka, lebo vedia že by narušil ich stavbu a boja sa o svoju mzdu. Lenže logika hovorí, že ak je to pravý Boží posol a oni ho odmietajú, nezaslúžia si svoju mzdu. Naopak keby ho prijali aj jeho učenie, priznali by, že ich stavba nebola celkom dokonalá, práve vtedy by si zaslúžili úctu a svoju mzdu. Presne naopak ako je to v ich dogmatických, rozumových hlavách. Pretože by tak mnohým ľuďom pomohli na ceste do raja.

Svadby a pohreby sa dajú urobiť pekné a úctivé aj bez kňazov. Krsty, birmovky, konfirmácie a podobne aj tak nie sú vstupenkou do raja. Vstupenkou do raja je len správne žitie smerujúce k spravodlivosti, láske a čistote. Ani návšteva chrámov nič nezaručuje, celý náš život má byť hľadaním a živou bohoslužbou. Zvlášť ešte ak cirkevní hodnostári učia nesprávne veci.

Z uvedených vecí vyplýva, že by nám vlastne prospela odluka cirkvi od štátu. Blížia sa voľby tak aj toto môže byť jedna z tém diskusie. Treba mať na pamäti, že všetko čo máme je od Boha, nie od cirkvi. Ak sa cirkvi stavajú proti Pomocníkovi, ktorého nám Ježiš vyprosil, nezaslúžia si veru svoj desiatok.

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

17.05.2024

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď.. Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh [...]

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

Zuzana Dolinková

Ministerstvo zdravotníctva odmieta tvrdenia o diskriminácii všeobecných lekárov pre dospelých

17.05.2024 16:06

Asociácia súkromných lekárov tento týždeň vyzvala na riešenie situácie týkajúcej sa všeobecných lekárov pre dospelých.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 572
Celková čítanosť: 1391355x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie