Založ si blog

Fyzické a historické zavraždenie Ježiša.

Ježiš sám o sebe hovoril, že neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Židia totiž mali nariadenia, ktoré im Boh dal prostredníctvom Mojžiša a mali podľa nich žiť. Len zdá sa, že sa od toho trochu odklonili. Kňazi, zákonníci a farizeji boli tí, čo vykladali ľudu písma a dbali na ich dodržiavanie. Niektorí z nich prijali Ježiša, ale väčšina ho odmietla. Ježiš ako laik sa im v podstate „kafral“ do remesla. Aj keď on bol tým očakávaným Mesiášom, pred ktorým sa mali skloniť a ktorého mali počúvať.

Ježiš si dokonca dovolil poukázať na ich chyby, to už hnev v nich musel vrieť. Oni samých seba zrejme videli ako úžasných a dokonalých. Najprv sa snažili rôznymi záludnými otázkami Ježiša verejne zdiskreditovať ako amatéra, laika, ktorý sa veci nerozumie. Ale čo sa stalo? Ježiš videl všetky ich úklady a dával také odpovede, že ľud žasol nad jeho múdrosťou. Ostávala im už len jediná cesta ako sa Ježiša zbaviť, vynútiť si jeho zavraždenie. To sa im aj podarilo.

Postupne prenasledovali aj jeho učeníkov, vyzerá to, že 11 umučili a jeden Ján ušiel do exilu na ostrov Patmos, kde napísal Zjavenie Jánove. Už ostávalo zapudiť, potupiť a povraždiť jeho nasledovníkov a výsledkom bolo, že Židia ako národ Ježiša dodnes neuznali za Mesiáša. Keď sú však takí pokrytci a zbabelci mohli by povedať, že kedy príde alebo či Boh alebo proroci klamali, lebo iné z toho nevychádza.

Od Ježišovho pôsobenia uplynulo 2 tisíc rokov. Za taký čas sa trochu pozabudne, spomienky vyblednú. V tomto smere chcem oceniť cirkev, že zachovali 4 hlavné evanjeliá, listy apoštolov a Zjavenie Jánove.

Dnes však mnohí ľudia spochybňujú, či vôbec nejaký Ježiš, syn Boží tu bol, či vôbec pôsobil. To je podľa mňa historická vražda, vymazanie niekoho z dejín. Lebo kým tí prví zavraždili aj jeho telo aj jeho dielo, títo druhí vraždia jeho dielo, to kvôli čomu vlastne sem na Zem prišiel a kvôli čomu si od ľudí vytrpel najväčšie muky. Títo ľudia chcú systematicky duchovné veci a prežitia úplne zapudiť a dať priestor len materiálnym veciam. Samozrejme môžu to robiť, majú slobodnú vôľu a môžu robiť čo sa im páči.

Lenže aj Stvoriteľ má slobodnú vôľu a môže robiť čo chce. Hovorí sa, že neznalosť zákona neospravedlňuje alebo aj že človek koná slobodne, ale následky za svoje konanie už MUSí znášať. Preto sa môže pokojne stať, že ľudí čo popierajú Ježiša, zaprie aj on sám. Niečo také sa píše aj v evanjeliách: Ale on odvetil: Veru vám hovorím, nepoznám vás!

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378485x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie