Založ si blog

Smiešne ľudstvo.

Ľudia si o sebe myslia akí sú veľkolepí, akí technický pokrok dosiahli, aké stavby postavili a podobne. Áno keď sa porovnávame s mravcami, žirafou alebo so psom, tak to môže k tomu zvádzať. Aj keď zvieratá v prírode aj tie najmenšie sa zachvievajú vo vôli Božej na rozdiel od nás. Vyzerá to, že tá namyslenosť mnohým zatemnila rozum. Ľudia si myslia akí sú úžasní a pritom objavili len nejaké zákonitosti ktoré platia od kedy je vesmír vesmírom.

Čo sa týka duchovných záležitostí je to ešte horšie. Svet sa zmieta medzi ateizmom, mnohými vierami a cirkevným dogmatizmom. Ľudia sa pýtajú, „hľadajú“ či existuje len táto hmota alebo je skutočne niečo aj po smrti. Lenže je to také čudné hľadanie, pretože si už stihli vytvoriť svoje vlastné predstavy a držia sa ich ako kliešť. A potom keď príde nejaké zvestovanie od Boha, tak ho verifikujú podľa svojich predstáv. Ak sa zvestovanie nezhoduje s ich názormi, je automaticky považované za falošné.

Takto prišiel svojho času aj Ježiš, syn Boží. On a Otec sú jedno, činil veľké veci, uzdravoval a vyháňal démonov. Časť jednoduchého obyvateľstva ho prijala, ale vrchnosť, tá veru nie. Zrejme im Ježiš nepasoval do ich politiky a rétoriky a ešte si dovolil ich kritizovať, tak to už bol vrchol. Takže mnohí, čo sa modlili k Bohu a bili do pŕs akí sú oni oddaní Bohu, tohto Ježiša opľuli, vysmiali, dali ho zbičovať, ale to im nestačilo, až keď dosiahli jeho umučenie na kríži až potom si vydýchli. Mysleli si totiž, že navždy pochovali PRAVDU, ktorú Ježiš priniesol.

Toto je skutočné ľudstvo, darmo niektorí spievajú oslavné ódy na ľudstvo. Žiaľ najväčší nepriatelia Ježiša sa vynorili z radov židovskej cirkvi. Tí ktorí sa označovali, za Jeho verných služobníkov útočili na Ježiša zákerne a bez prestávky, len sliedili na to, kedy ho zdiskreditujú alebo umlčia, zlikvidujú. Toto je pravá tvár po pravde „túžiacich“. Po Ježišovej smrti povraždili aj takmer všetkých jeho učeníkov a vraždili a prenasledovali aj jeho nasledovníkov. Takto židovská cirkev obrala svoj národ o Mesiášovo zvestovanie.

Takže Židia Ježišove veľké dielo takmer úplne zadupali až dodnes. A kresťanské cirkvi si ho zase prispôsobili ako im to vyhovovalo. Začali kŕmiť veriacich odpustkami, z Ježišovej vraždy urobili obetný dar za hriechy všetkých veriacich a to najdôležitejšie denno denne vtĺkajú veriacim do hláv, že bez nich sa nezaobídu. Niektorí ateisti zase spochybňujú, či tu vôbec nejaký Ježiš, syn Boží bol. Je to tragikomédia. Najprv ho odmietli, potom zavraždili, neskôr popreli jeho existenciu a teraz sa môžu ľudia pýtať: Prečo sa ten Boh nedá poznať?. To je čistá cvokáreň.

Ježiš videl ako je na tom ľudstvo biedne čo sa týka chápania. Predpovedal aj budúce veci. Ježiš svojim učeníkom povedal: „Keď prenasledovali mňa, budú aj vás, keď striehli na moje slovo budú aj na vaše.“ Ježiš veľmi dobre poznal reálnu situáciu a zrejme predpokladal ako jeho slovo prekrútia. Preto hovoril ku koncu svojim učeníkom, že bude prosiť Otca, aby nám poslal Pomocníka, Radcu. Ten aj prišiel. Cirkvi ho samozrejme odmietli, veď predsa oni sami najlepšie poznajú pravdu. Ježiš hovoril o Pomocníkovi: On z môjho vezme a mňa oslávi.

Teraz je toto Posolstvo od Pomocníka tu. Lenže aj Pomocník si dovolil kritizovať ľudí, tak zrejme to nie je veľmi zaujímavé. Mnohí označujú toto jeho dielo za nepravé a falošné aj keď ho možno ani nečítali. Poviem na to len toľko, že podľa mňa takýto prístup nie je skutočné hľadanie pravdy. Považujem to za absurdné a smiešne.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356132x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie