Založ si blog

Fyzické a historické zavraždenie Ježiša.

Ježiš sám o sebe hovoril, že neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Židia totiž mali nariadenia, ktoré im Boh dal prostredníctvom Mojžiša a mali podľa nich žiť. Len zdá sa, že sa od toho trochu odklonili. Kňazi, zákonníci a farizeji boli tí, čo vykladali ľudu písma a dbali na ich dodržiavanie. Niektorí z nich prijali Ježiša, ale väčšina ho odmietla. Ježiš ako laik sa im v podstate „kafral“ do remesla. Aj keď on bol tým očakávaným Mesiášom, pred ktorým sa mali skloniť a ktorého mali počúvať.

Ježiš si dokonca dovolil poukázať na ich chyby, to už hnev v nich musel vrieť. Oni samých seba zrejme videli ako úžasných a dokonalých. Najprv sa snažili rôznymi záludnými otázkami Ježiša verejne zdiskreditovať ako amatéra, laika, ktorý sa veci nerozumie. Ale čo sa stalo? Ježiš videl všetky ich úklady a dával také odpovede, že ľud žasol nad jeho múdrosťou. Ostávala im už len jediná cesta ako sa Ježiša zbaviť, vynútiť si jeho zavraždenie. To sa im aj podarilo.

Postupne prenasledovali aj jeho učeníkov, vyzerá to, že 11 umučili a jeden Ján ušiel do exilu na ostrov Patmos, kde napísal Zjavenie Jánove. Už ostávalo zapudiť, potupiť a povraždiť jeho nasledovníkov a výsledkom bolo, že Židia ako národ Ježiša dodnes neuznali za Mesiáša. Keď sú však takí pokrytci a zbabelci mohli by povedať, že kedy príde alebo či Boh alebo proroci klamali, lebo iné z toho nevychádza.

Od Ježišovho pôsobenia uplynulo 2 tisíc rokov. Za taký čas sa trochu pozabudne, spomienky vyblednú. V tomto smere chcem oceniť cirkev, že zachovali 4 hlavné evanjeliá, listy apoštolov a Zjavenie Jánove.

Dnes však mnohí ľudia spochybňujú, či vôbec nejaký Ježiš, syn Boží tu bol, či vôbec pôsobil. To je podľa mňa historická vražda, vymazanie niekoho z dejín. Lebo kým tí prví zavraždili aj jeho telo aj jeho dielo, títo druhí vraždia jeho dielo, to kvôli čomu vlastne sem na Zem prišiel a kvôli čomu si od ľudí vytrpel najväčšie muky. Títo ľudia chcú systematicky duchovné veci a prežitia úplne zapudiť a dať priestor len materiálnym veciam. Samozrejme môžu to robiť, majú slobodnú vôľu a môžu robiť čo sa im páči.

Lenže aj Stvoriteľ má slobodnú vôľu a môže robiť čo chce. Hovorí sa, že neznalosť zákona neospravedlňuje alebo aj že človek koná slobodne, ale následky za svoje konanie už MUSí znášať. Preto sa môže pokojne stať, že ľudí čo popierajú Ježiša, zaprie aj on sám. Niečo také sa píše aj v evanjeliách: Ale on odvetil: Veru vám hovorím, nepoznám vás!

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356263x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie