Založ si blog

Ježiš: „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú. „

Tento článok venujem všetkým jehovistom.

Zákon Mojžišov hovoril ako majú ľudia žiť a čo dodržiavať. Proroci boli k ľudu izraelskému posielaní nato, aby ľuďom pripomínali tento zákon ako majú žiť a tiež sprostredkovali národu priamu Božiu reč. Keď však prišiel dlho očakávaný Mesiáš, neprišiel splniť pozemské želania svojho ľudu – vyslobodiť ich spod nadvlády Rimanov. On priniesol oveľa viac – vydal svedectvo o pravde. Ježiš neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Vysvetľoval ľuďom, prečo je dôležité zákon dodržiavať – a to aby získali večný život a mohli vstúpiť do Kráľovstva nebeského – raja. Starý zákon nehovorí o duši ani o Kráľovstve nebeskom, to však neznamená, že neexistujú.

Žiadny národ na svete nedostal toľko opatery od Boha ako Židia. Dostali zákon cez Mojžiša, dostali prorokov, aby držali národ na správnej ceste a zavŕšením všetkých Božích pomocí a najväčší dar bol príchod Mesiáša. Ježiš a Otec sú jedno, preto aj to čo priniesol Ježiš bolo najväčšie. Načo by Ježiš popieral zákon a prorokov, keď to všetko vyšlo od Boha. Ježiš len priniesol širšie vedomosti – za čo ho pohoršení zákonníci a farizeji dali zabiť. Sám Ježiš povedal: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“ Tak ja sa pýtam ako môže niekto lipnúť len na Starom zákone a popierať veci, ktoré ani Starý zákon nepopiera len ešte zrejme nebol čas o nich hovoriť. Určité veci totiž ľudia nechceli prijať. Sám Ježiš ktorý len priniesol PRAVDU sa boril s obrovským nechápaním ľudí a ich odmietaním.

Vyzerá to, že jehovisti sa v skúmaní Biblie prevažne sústredili na Starý zákon. Ešte horšie je, že z chápania ich čelných predstaviteľov vznikli doktríny alebo dogmy. Napríklad dogma o neexistencii duše a popieraní Kráľovstva nebeského. Takže jehovistickí veriaci sú teraz v zajatí svojich vodcov a mali by si uvedomiť, že svojich vodcov povýšili nad Mesiáša. Keď čítam reakcie na zmienky o duši a Kráľovstve nebeskom, pripadá mi to ako by sme sa vrátili o 2000 tisíc rokov dozadu, keď mnohí nie všetci zákonníci a farizeji takto isto bojovali proti týmto Ježišovým výrokom. Lebo mňa netrápi, že jehovisti vystupujú proti mne, mňa zaráža že bojujú proti výrokom Mesiášovým. Je to niečo neskutočné, ako sa z tých čo skúmajú Bibliu môžu stať otroci dogiem, ktorí si nemôžu dovoliť skúmať Ježišove slová.

Dokladám tieto Ježišove výroky z evanjelií.

Evanjelium podľa Jána 5 kapitola

37 A sám Otec, ktorý ma poslal, vydal o mne svedectvo. Vy ste nikdy nepočuli jeho hlas, ani jeho tvár ste nevideli 38 a jeho slovo neostáva vo vás, lebo neveríte tomu, ktorého on poslal. 39 Skúmate Písma, lebo si myslíte, že v nich máte večný život, a práve ony svedčia o mne. 40 Lenže vy nechcete prísť ku mne, aby ste mali život.

Lukáš 21:33-36 Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú. Dávajte si pozor, aby vaše srdcia neoťaželi obžerstvom, opilstvom a starosťami o tento život, aby vás onen deň neprekvapil. Lebo príde ako osídlo na všetkých, čo bývajú na povrchu celej zeme.

Evanjelium Matúša kap. 13

15 Lebo otupelo srdce tohto ľudu: ušami ťažko počujú a oči si zavreli, aby očami nevideli a ušami nepočuli, aby srdcom nechápali a neobrátili sa – aby som ich nemohol uzdraviť.«

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1379819x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie