Založ si blog

Pápež František rozkážte vetru a dažďu.

Kresťanské cirkvi by sa mali raz a navždy rozhodnúť či sa chcú klaňať svojmu vlastnému dielu – dogmám alebo sa chcú klaňať Bohu.

Ide o to, že ak predchádzajúce koncily a pápeži vyhlasovali „neomylné“ a „neodvolateľné“ pravdy vystavali si tým falošný podstavec a stali sa tak aspoň vo vlastných očiach „vševediaci“, čiže sa akoby dostali na úroveň Stvoriteľa.

Predchádzajúci kňazi, biskupi a pápeži dávali odpustky, takže v tomto si vystavali falošný podstavec a stali sa vo vlastných očiach „všemohúci“. Čiže opäť sa stavajú do role Boho-“rovných“.

Myslím si, že niekto by sa mal cirkevných hodnostárov opýtať, či prijímajú toto dedičstvo svojich predchodcov a zotrvávajú na ňom? Či teda samých seba považujú za neomylných a vševediacich? Ak áno nech nám pápež František o tom dá svedectvo nech vylieči slepých alebo chromých, nech zastaví tornádo alebo nech rozkáže dažďu nech trochu aj na púšti poprší. Pre Boho-rovného by to nemal byť nejaký problém.

Alebo radšej nech konečne pred svetom priznajú, že sú len takí istí ľudia ako my. Že nie sú ani neomylní ani všemohúci. Nech konečne zaujmú miesto ktoré im patrí v štruktúre stvorenia. Táto Zem nie je pupok stvorenia, ale je len podnožou Stvoriteľa. Pápež je síce hlava katolíckej cirkvi, ale snáď nad pápežom sú ešte mnohé bytosti, anjeli, archanjeli atď. až po samého Boha. Cirkevní hodnostári prestaňte sa už konečne nedôstojne chvastať a hrať sa na niečo, čím ste nikdy neboli a ani nikdy nebudete.

Samotní Ježišovi učeníci svedčia o tom, ako ďaleko je cirkev od tej neomylnosti. Stačí keď si prečítate nejaké pasáže z evanjelií a pochopíte, ako skvele Ježišovi učeníci chápali tomu, čo im on hovoril. A to bol pritom s nimi dosť dlhý čas denno-denne. A dnešní cirkevní hodnostári sú odkázaní na len na zápisky starého a nového zákona. Nie sú ako Mojžiš ku ktorému Jahve priamo hovoril. Takže už sa konečne spamätajte.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381474x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie