Založ si blog

Nie kresťania ale pápeženci, konciláti.

Praví kresťania sú podľa mňa tí, čo uverili v Ježiša Krista a chcú ho nasledovať, chcú žiť podľa jeho učenia. Takže preto správne pomenovanie kresťania od slova Kristus – z latinského christus – pomazaný.

Ježiš nám zanechal návod ako žiť zrozumiteľný aj malému dieťaťu: 1. Nado všetko budeš milovať svojho Boha, 2. Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Alebo čo sejete, to zožnete. Potvrdil správnosť Desatora. Takže vieme ako máme žiť. Ježiš tiež povedal, že bude prosiť Otca, aby nám poslal Radcu, ktorý nás uvedie do všetkej pravdy. To preto, aby sme všetkému porozumeli, ako funguje celé stvorenie.

Prví kresťania naozaj nasledovali Ježiša a snažili sa žiť podľa jeho odporúčaní. Častokrát boli dokonca len pre svoju vieru vraždení. V 4. storočí konečne prestali kresťanov prenasledovať a vraždiť, kresťanstvo bolo oficiálne uznané. Zdalo by sa, že nastane pokoj a rozkvet. Ale začali cirkevné koncily, kde sa poprední cirkevní funkcionári opovážili vyhlasovať „nemenné“ a „neomylné pravdy“.

Žiaľ týmto počinom bolo podľa mňa vytvorené nové náboženstvo, nazvime jeho prívržencov podľa ústrednej postavy pápeža – pápeženci alebo podľa ústredného kolektívneho orgánu koncilu – konciláti.

Nakoniec prišiel aj Ježišom prisľúbený Radca a priniesol svetu vysvetlenia o tom ako funguje stvorenie. Ukázalo sa, že jeho učenie sa nezhoduje s dogmatickým učením pápežníkov. Takže logicky pápežníci by sa mali vzdať učenia pápežov a prijať učenia Božieho vyslanca. Ale stalo sa to isté, čo Ježišovi v Izraeli, kde rabíni a veľkňazi označili Ježišove učenie za nepravé. Aj tu pápežníci označili Radcove učenie za nepravé.

Ja to vnímam tak, že pravý kresťan by mal počúvať Ježišom poslaného Radcu. A tí čo chcú zotrvávať na pápežníctve mali by sa prestať nazývať kresťanmi, pretože Ježiš nikdy nepovedal, že ľudia riaďte sa podľa cirkevných koncilov ktoré v budúcnosti vzniknú.

Je to trochu komické aj tragické zároveň, ale tu skutočne vzniklo nové náboženstvo, nová viera. Je len na vás aké meno dáte tejto novej viere a jej prívržencom. Ja by som navrhol pápeženci, konciláti alebo vatikánci. Uvidíme ktoré sa lepšie ujme :-).

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380373x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie