Založ si blog

Rešpektujme sa navzájom.

Predstavte si, že vám veľmi chutia šišky s jahodovým džemom, ale niekto vás presviedča, že lepšia je vianočka s maslom a silou mocou vás bude nahovárať, aby ste radšej jedli tú vianočku. Poviete si veď to je absurdné.

Ale presne také niečo sa deje dennodenne pri rôznych názorových nezhodách. Najvypuklejšie je to hádam v debatách o politike. Pri týchto debatách aj tu v diskusiách si ľudia dokážu neskutočne nadávať a slovne si ubližovať. Lenže tieto hádky a urážky sa mi zdajú úplne zbytočné, pretože väčšinou aj tak každý zostáva na svojom stanovisku. Je to ako s tými šiškami s jahodovým džemom, keď ich máte radi jednoducho si ich dáte. Takisto keď vám je nejaký politik sympatický dáte mu svoj hlas bez ohľadu na milión argumentov a urážok od ľudí, ktorí sú proti nemu.

Podobne to vnímam aj v duchovných veciach. Každý sa jednoducho prikláňa k takému duchovnému smeru, ktorý mu je bližší. Môžeme si povedať svoje výhrady a argumenty, ale nemali by sme sa nenávidieť kvôli tomu, že niekto sa rozhodol pre iný typ viery. Jednoducho keď ja chcem, aby moje okolie rešpektovalo moju voľbu moju cestu, mal by som aj ja rešpektovať voľbu iných ľudí.

Nad týmto by sme sa mali ako spoločnosť fakt zamyslieť. Je to podľa mňa len zbytočné plytvanie energiou. Nikomu nepadne dobre keď mu začnú nadávať len preto, že sa riadi hlasom svojho srdca a žije tak ako to cíti. Alebo chceme byť spoločnosť pokrytcov, že budeme klamať o tom čo sa nám páči len kvôli tomu, aby nám naše okolie neubližovalo? To sa mi zdá absurdné, veď posúďte sami. Doprajme svojim blížnym, to čo požadujeme pre seba.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370962x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie