Založ si blog

Nie kresťania ale pápeženci, konciláti.

Praví kresťania sú podľa mňa tí, čo uverili v Ježiša Krista a chcú ho nasledovať, chcú žiť podľa jeho učenia. Takže preto správne pomenovanie kresťania od slova Kristus – z latinského christus – pomazaný.

Ježiš nám zanechal návod ako žiť zrozumiteľný aj malému dieťaťu: 1. Nado všetko budeš milovať svojho Boha, 2. Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. Alebo čo sejete, to zožnete. Potvrdil správnosť Desatora. Takže vieme ako máme žiť. Ježiš tiež povedal, že bude prosiť Otca, aby nám poslal Radcu, ktorý nás uvedie do všetkej pravdy. To preto, aby sme všetkému porozumeli, ako funguje celé stvorenie.

Prví kresťania naozaj nasledovali Ježiša a snažili sa žiť podľa jeho odporúčaní. Častokrát boli dokonca len pre svoju vieru vraždení. V 4. storočí konečne prestali kresťanov prenasledovať a vraždiť, kresťanstvo bolo oficiálne uznané. Zdalo by sa, že nastane pokoj a rozkvet. Ale začali cirkevné koncily, kde sa poprední cirkevní funkcionári opovážili vyhlasovať „nemenné“ a „neomylné pravdy“.

Žiaľ týmto počinom bolo podľa mňa vytvorené nové náboženstvo, nazvime jeho prívržencov podľa ústrednej postavy pápeža – pápeženci alebo podľa ústredného kolektívneho orgánu koncilu – konciláti.

Nakoniec prišiel aj Ježišom prisľúbený Radca a priniesol svetu vysvetlenia o tom ako funguje stvorenie. Ukázalo sa, že jeho učenie sa nezhoduje s dogmatickým učením pápežníkov. Takže logicky pápežníci by sa mali vzdať učenia pápežov a prijať učenia Božieho vyslanca. Ale stalo sa to isté, čo Ježišovi v Izraeli, kde rabíni a veľkňazi označili Ježišove učenie za nepravé. Aj tu pápežníci označili Radcove učenie za nepravé.

Ja to vnímam tak, že pravý kresťan by mal počúvať Ježišom poslaného Radcu. A tí čo chcú zotrvávať na pápežníctve mali by sa prestať nazývať kresťanmi, pretože Ježiš nikdy nepovedal, že ľudia riaďte sa podľa cirkevných koncilov ktoré v budúcnosti vzniknú.

Je to trochu komické aj tragické zároveň, ale tu skutočne vzniklo nové náboženstvo, nová viera. Je len na vás aké meno dáte tejto novej viere a jej prívržencom. Ja by som navrhol pápeženci, konciláti alebo vatikánci. Uvidíme ktoré sa lepšie ujme :-).

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368756x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie