Založ si blog

Boh odpustil Židom zavraždenie Jeho syna.

Keď sa obzriem spätne na udalosti, ktoré sa odohrali myslím si, že Boh skutočne odpustil hrozný čin, ktorý Židia spáchali na Jeho synovi. Boh poslal svojho syna Ježiša k Židom ako najväčší dar aký im vôbec mohol poskytnúť. Oni ho aj túžobne očakávali ako Mesiáša. Avšak zrejme za ten čas čakania si vytvorili o Mesiášovi nesprávnu predstavu. Fatálne zlyhala aj židovská cirkev, ktorá sa akoby cítila Ježišom ohrozená. Namiesto tomu aby sa mu prišli pokloniť a načúvali jeho slovám, snažili sa ho zosmiešniť, štvali proti nemu a chceli ho nachytať záludnými otázkami.

Ich temné dielo sa podarilo dokonať. Ježiša obvinili z bohorúhačstva (už to je zvrátené) zajali ho, opľúvali, posmievali sa mu a bili ho. Nakoniec s pomocou vrieskajúceho davu si vynútili Ježišove ukrižovanie – jeho smrť.

Takže Židia potupili a znevážili syna Božieho. Za to boli podľa mňa oni potupení, znevážení a vraždení pred a počas II. svetovej vojny. Myslím si, že to nebola náhoda. Temno ktoré sa dostalo k moci vykonalo pomstu na Židoch. Židia boli podrobení obrovskej potupe, brutálnemu zachádzaniu a masovému vyvražďovaniu. Bolo zabitých okolo 6 miliónov Židov. Akoby sa splnilo to čo vrieskali pred Pilátom – jeho krv na nás a naše deti. 

Akoby Boh na nich poslal meč. Pri týchto hrozných veciach sa však udiala jedna dobrá. Mnohí čo utekali pred prenasledovaním a smrťou išli do Palestíny. Židia sa začali vracať do zeme zasľúbenej. Nakoniec sa im podarilo obnoviť židovský štát – Izrael. To vnímam ako zmierenie Boha so Židmi. Pretože Židia boli vyhnaní zo zeme zasľúbenej práve po vražde Ježiša a jeho učeníkov, po neúspešných povstaniach proti Rímskej ríši, kde si Židia zvolili svojich falošných mesiášov.

Takže zamyslite sa ľudia. Pozrite sa na realitu a na kázanie kresťanských cirkví. Pomôžu nám cirkevné odpustky, rozhrešenia, 3 Otčenáša a 2 krát ZdravasMária alebo bude nekompromisne platiť Ježišove: „Čo sejete, to zožnete!“? Posúďte sami, že Židia kruto zaplatili za svoju fatálnu chybu. Ale ja osobne verím, že po strašnom utrpení a potupe, ktorú zažili im Jahve odpustil. Židia sú opäť v zasľúbenej zemi, ale zadarmo to nebolo.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375623x
Priemerná čítanosť článkov: 2426x

Autor blogu

Kategórie