Založ si blog

V akej krajine chcete žiť?

Zobral by som do úvahy dve kritériá – medziľudské vzťahy a ekonomickú prosperitu. Medziľudské vzťahy môžeme mať fantastické už od dneska aj v prípade, že sa nám nebude až tak ekonomicky dariť. Je to jednoducho o tom ako sa k sebe každý deň správame.

Ekonomická prosperita prosperita podľa mňa nastáva tam kde sa nekradne, kde fungujú poriadne súdy, polícia, kde je efektívne riadená celá krajina, kde je technologický pokrok atď.. Na to zrejme potrebujeme tých najschopnejších ľudí na riadiacich postoch a ešte morálne čistých.

Ja osobne vnímam, že na Slovensku čakáme na výnimočnú vládu, ktorá nám konečne prinesie svetlé zajtrajšky. Lenže je to naozaj pravda? Predstavte si, že sa do parlamentu dostane 150 špičkových ľudí, tých najlepších akých máme morálne aj odborne. Povedzte mi úprimne čo títo 150 zmôžu ak sa nezmení 5 miliónová masa národa. Môžu vymýšľať tie najlepšie zákony a opatrenia, ale ak ľudia budú vymýšľať spôsoby ako to obísť alebo sa budú dať korumpovať úradníci, policajti, sudcovia či iní členovia štátneho aparátu, tak podľa mňa ani tá najlepšia vláda veľa nezmôže.

Ak sa ako národ chceme posunúť na vyšší level, musíme sa podľa mňa zlepšiť všetci. Jednoducho ak bežný človek má nejaký problém so zákonom a má možnosť si to nejako vybaviť cez známych, tak takto rodinkárstvo z našej spoločnosti nevymizne a podobne. Veľa energie podľa mňa vyplytváme aj na vzájomné konflikty – namiesto toho by sme sa mali viac počúvať a hľadať riešenia. Tiež sa mi zdá, že doplácame na svoje slabosti. Politici nám zahrajú na túto strunku a volíme ich.

Ľudia sa aj málo zaujímajú o veci verejné. Podľa mňa málo využívame potenciál združovania sa a internetu. Dnes sa dajú robiť elektronické petície za rôzne dobré nápady. Len by museli dať dokopy ľudia z danej oblasti, ktorí sa tomu rozumejú a poprosiť o podporu nejakého opatrenia cez e-petíciu. Keď tam bude pol milióna podpisov, tak si myslím, že sa veci začnú hýbať dopredu.

Plánovanie. Sú ľudia čo si robili srandu zo socialistického plánovania, ale dnes tu dosť vládne chaos. Napríklad študijné odbory si otvárajú školy podľa svojho uváženia. Ako je možné, že štát nevie určiť koľko akých študijných odborov potrebujeme a nejaké reálne ciele ako to dosiahnuť. Potom zistíme, že určité profesia sú nedostatkové a iných je až príliš veľa. Študentov to pritom stálo námahu, daňových poplatníkov peniaze a výsledok – neefektivita. Mňa skutočne udivuje, že toto nikomu nevadí.

Celkovo problém vidím, že vyhrávajú individuálne záujmy jednotlivcov alebo organizácií nad spoločenským záujmom. Potom sa to všetko kriví a deformuje. Tiež plytvanie zdrojmi nevedie k bohatstvu.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437112x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie