Založ si blog

Predstavitelia cirkví život vám nedala cirkev ani pápež.

Udivuje ma spokojnosť a pokoj cirkevných predstaviteľov. Zrejme ten pokoj čerpajú z toho, že majú pápeža alebo pevné cirkevné výklady a vytvorené cirkevné štruktúry. Zdá sa, že sú to pre mnohých cirkevných predstaviteľov pevné oporné body.

Len akosi sa z toho všetkého vytráca Boh, čiže to hlavné. Mne to už pripadá, že tí ľudia sa modlia k pápežovi alebo ku svojej cirkvi a nie k Bohu. Práve to v čo dúfajú ako oporný bod – cirkevné výklady, cirkevná štruktúra, práve to sa im môže stať kameňom úrazu. Lebo je to niečo čo im nedovolí slobodne skúmať a myslieť. Musia sa totiž vtesnať do týchto starých výkladov. Pochybovať o ich pravosti je zakázané.

Príde mi to ako akýsi kult cirkevných štruktúr, výkladov a kult pápeža. Pristupuje sa k tomu všetkému ako k niečomu posvätnému, hoci je to len dielo ľudí. Kde pri tom zostáva prirodzený duchovný vývoj, samotný Boh, naše otázky a hľadanie odpovedí na ne, kde ostávajú nové zjavenia?

Zdá sa, že nič z toho už cirkevných predstaviteľov nezaujíma. Oni predsa už majú všetko vysvetlené, čo na tom, že len od ľudí nie od Boha. Oni nepotrebujú skúmať a namáhať sa. Oni nepotrebujú nové zjavenia.

Nuž dobre teda. Len nezabudnite milí cirkevní predstavitelia, že váš život vám dal Boh a nie pápež alebo vaša cirkev. A tak ako vám ten život nedali, nemajú vôbec žiadnu moc udržať vám ten život. Príliš kŕčovito sa držíte svojich cirkví. Plazíte sa pred nimi so zbožnou úctou a Bohu nechávate len taký priestor ako vám dovolí vaša cirkev či pápež. No len aby ste raz neboli sklamaní.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381836x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie