Založ si blog

Ježiš nemusel prísť.

Skutočne Boh sa na nás mohol vykašlať a mohol nás nechať padnúť do rozkladu. Boh veľmi dobre vedel, čo Ježiša čaká na tejto temnom ovládanej zemi, akí ľudia tu žili a žijú. Našťastie bolo niekoľko tých s ktorými mohol začať budovať. Vyvolil si Abraháma a z neho mal vyjsť národ ku príkladu celému svetu ako treba žiť. Abraháma podrobil aj skúške, či by obetoval svojho jediného milovaného syna. A Abrahám obstál v tejto skúške, tak aj Boh sa rozhodol, že predsa len pošle svojho Syna na pomoc ľuďom, hoci vedel, čo ho tu čaká aké muky.

Prorok Izaiáš prorokuje o Ježišovi: Nalomenú trstinu nedolomí a tlejúci knôt neuhasí, kým spravodlivosti nedopomôže k víťazstvu. Tou nalomenou trstinou a tlejúcim knôtom sme my ľudia tejto zeme. Vyzerá to tak, že keby Ježiš neprišiel už by bolo po nás. Buď by sme sa kvôli svojej zlobe zničili samy alebo kvôli zvýšenému mravnému úpadku by sme boli zničení Božími služoníkmi.

Mnohí ľudia si v časoch Ježiša neuvedomili veľkosť Jeho obete a to aké je sem na zem ťažké priniesť pravdu. Boli ľudia čo išli po Ježišovi ako zúrivé psi a chceli ho za každú cenu zničiť. Prečo asi? A dnes sa už pomaly aj zabúda na Ježiša, pomaly je odsúvaný do ríše bájok a rozprávok. Mnohí ešte ani dnes nechápu Jeho slovám a nedoceňujú veľkosť Jeho posolstva.

Ľudstvo sa tvári, že túži poznať pravdu. ALE ľudské elity už majú svoju predstavu pravdy. A žiaľ zákonníci a farizeji zvíťazili nad Ježišom. Zabili ho, postupne zlikvidovali aj jeho učeníkov a aspoň v Izraeli takmer celkom zadupali aj Jeho učenie – samozrejme ako bohorúhačské a falošné. Našťastie Ježišove posolstvo prežilo aj napriek krutému vraždeniu prvých kresťanov.

Žiaľ cirkev ktorá vznikla vytvorila dogmy a prináša nám vysvetlenia, že Ježiš nás už vlastne vykúpil svojou krvou a cirkev nám všetky hriechy môže odpustiť. To by som nazval duchovným jedom, pretože akoby môžeme hrešiť koľko chceme a vstup do raja máme istý ak uznáme Ježiša za syna Božieho. Sám Diabol by to lepšie nevymyslel. Také ľahké a lákavé. Lenže ak si dáme tú námahu a pozrieme si starý zákon, zistíme že Boh síce odpúšťal svojmu vyvolenému národu, ale vždy to bolo spojené s trestami keď páchali hriechy. Ale podľa cirkvi my sme asi viac ako vyvolený národ, nám to oni pekne všetko poodpúšťajú.

Toto počínanie cirkvi priam nabáda ľudí páchať hriechy nie to, aby vystríhalo pred zlým konaním. Abd-ru-schin len potvrdzuje, že sme jediný druh vo stvorení ktorý pôsobí rušivo. Hovorí tiež o Zákone zvratného pôsobenia, že každému sa do najmenšieho detailu vráti to čo urobil druhým. Taktiež hovorí, že ľudstvo má poslednú šancu. Ak nezačneme pôsobiť podporne vo stvorení, buď budeme úplne vyhladení ako nepotrební alebo budeme stiahnutí späť na úroveň, kde nebudeme môcť vedome pôsobiť.

Sme vraj tá posledná duchovná zrazenina. Preto snáď tá ľudská nadutosť lebo len niečo nepatrné sa potrebuje nadúvať, aby sa zdalo byť väčším. A len vďaka tomu, že sme vyšli z raja do jemnej a hrubej hmoty sme sa vôbec mohli vyvinúť na sebavedomých. Ak by sme boli stiahnutí bližšie smerom k Bohu, tak pre vyšší tlak Svetla by sme len krúžili ako nevedomé obláčiky. Ľudia sa smejú z kadejakých napomenutí. Ale kto z tých kto sa smejú pozná pravdu? Už to že vôbec mohol byť inkarnovaný Ježiš a Abd-ru-schin môžeme byť šťastní. Lebo ak by ľudtsvo bolo morálne klesnuté o čosi hlbšie alebo by nebolo čistejších ľudí, tak by ani tieto inkarnácie technicky neboli možné. Hádam každý uzná, že Ježiš by sa nemohol narodiť rodičom tvrdých materialistov alebo napríklad otcovi alkoholikovi či matke ľahkých mravov. To si asi nikto nevie predstaviť a podľa Abdu-ru-schina to ani nie je možné.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374472x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie