Založ si blog

Predstavitelia cirkví život vám nedala cirkev ani pápež.

Udivuje ma spokojnosť a pokoj cirkevných predstaviteľov. Zrejme ten pokoj čerpajú z toho, že majú pápeža alebo pevné cirkevné výklady a vytvorené cirkevné štruktúry. Zdá sa, že sú to pre mnohých cirkevných predstaviteľov pevné oporné body.

Len akosi sa z toho všetkého vytráca Boh, čiže to hlavné. Mne to už pripadá, že tí ľudia sa modlia k pápežovi alebo ku svojej cirkvi a nie k Bohu. Práve to v čo dúfajú ako oporný bod – cirkevné výklady, cirkevná štruktúra, práve to sa im môže stať kameňom úrazu. Lebo je to niečo čo im nedovolí slobodne skúmať a myslieť. Musia sa totiž vtesnať do týchto starých výkladov. Pochybovať o ich pravosti je zakázané.

Príde mi to ako akýsi kult cirkevných štruktúr, výkladov a kult pápeža. Pristupuje sa k tomu všetkému ako k niečomu posvätnému, hoci je to len dielo ľudí. Kde pri tom zostáva prirodzený duchovný vývoj, samotný Boh, naše otázky a hľadanie odpovedí na ne, kde ostávajú nové zjavenia?

Zdá sa, že nič z toho už cirkevných predstaviteľov nezaujíma. Oni predsa už majú všetko vysvetlené, čo na tom, že len od ľudí nie od Boha. Oni nepotrebujú skúmať a namáhať sa. Oni nepotrebujú nové zjavenia.

Nuž dobre teda. Len nezabudnite milí cirkevní predstavitelia, že váš život vám dal Boh a nie pápež alebo vaša cirkev. A tak ako vám ten život nedali, nemajú vôbec žiadnu moc udržať vám ten život. Príliš kŕčovito sa držíte svojich cirkví. Plazíte sa pred nimi so zbožnou úctou a Bohu nechávate len taký priestor ako vám dovolí vaša cirkev či pápež. No len aby ste raz neboli sklamaní.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375252x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie