Založ si blog

Nenávidíme sa za to že sme rozdielni?

Myslím že budete so mnou súhlasiť, že ako ľudia sme skutočne rozdielni. Každému sa páči iná farba, iný štýl obliekania, iná značka auta, preferujeme iné parfémy atď..

Mne sa tá rozmanitosť páči. Je to ako keď vidíte pestrofarebnú lúku plnú kvetov, ktoré majú iné tvary, farby a vône. Predstavte si, že by ste prešli celý svet a všade by bol iba jeden druh kvetov. To by bolo asi fádne – nuda.

Potom je tu ale na mieste otázka: „Prečo sa tak navzájom nenávidíme za iné politické názory?“. V minulosti tu bol pokus zaviesť jednu politickú stranu. Ale bolo to držané umelo, násilím, jednoducho nebola to pravda a realita.

Ja osobne už ani nemám rád rozprávať niekde v kolektíve o politike alebo hovoriť koho som volil, pretože kohokoľvek volíte, vždy je tu agresívny tábor oponentov, ktorí sa vás snažia presvedčiť, že to som si zle vybral. Ale je to absurdné. To ako by mi dotyčný povedal ako sa mám obliekať, čo mám jesť, aký parfém si mám kúpiť. Pri týchto bežných všedných veciach sa akosi prirodzene rešpektujeme.

Je naozaj také ťažké rešpektovať sa navzájom aj v politickom názore? Tým že niekomu vynadáte a dourážate ho aj tak nezmení svoj politický názor. Tie hádky a nenávistná energia sú podľa mňa úplne zbytočné. Veď keď je niekto taký zlý politik, tak určite v ďalších voľbách neuspeje alebo ak je niekto výnimočný tak naopak je pravdepodobné, že v ďalších voľbách uspeje.

Mali by sme sa sústrediť na tvorenie hodnôt a dobré medziľudské vzťahy, nie na zbytočnú vzájomnú nenávisť, aby sa nám tu spolu lepšie žilo.

Cirkevné odpustky vs. Abd-ru-shin.

07.09.2024

Milí čitatelia dajme si teraz anketu, ktorá z nasledovných dvoch možností je podľa vás reálnejšia, bližšie k pravde alebo pravda samotná. 1. Cirkev tvrdí, že sú oprávnení dávať odpustky v mene Stvoriteľa a to individuálne alebo aj hromadné. Zrejme tak usúdili na základe toho, že aj Ježiš niekedy povedal odpúšťajú sa ti hriechy. Len otázna je miera poznania [...]

Akou mierou meriame, takou nám bude namerané.

06.09.2024

Tieto pasáže v Biblii ma zaujali: Ježiš hovorí: „Nesúďte, aby ste neboli súdení, lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení a akou mierou meriate vy, takou vám bude namerané.“ „Preto čokoľvek chcete, aby vám ľudia činili, čiňte im aj vy – lebo to je zákon a proroci.“ „Nie každý kto mi hovorí Pane, Pane! vojde do Kráľovstva nebeského, ALE ten kto [...]

Vybieľme si svoje rúcha.

05.09.2024

Mnoho veriacich má takú predstavu, že Ježiš umrel za naše hriechy a vykúpil nás z hriechov. On bol umučený a jeho krv sa vyliala. A mnohí veriaci majú predstavu akoby Ježiš pral naše rúcha (duše) vo svojej krvi. Že proste my veriaci nič nemusíme stačí keď uveríme v Ježiša, že je syn Boží, občas sa pomodlíme alebo zájdeme do kostola a o ostatné sa už postará sám [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 602
Celková čítanosť: 1464619x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie