Založ si blog

Gembleri duchovne.

Abd-ru-shin povedal, že prijímanie a dávanie musí byť v rovnováhe, že existuje mocný Zákon vo stvorení, ktorý bdie nad tým, že každý dostane len toľko, čo si zaslúži. Pozrime sa teraz čo vedie niektorých ľudí k tomu, že hrajú hazardné hry až kým neprídu úplne o všetko.

Mne to pripadá, že chorobní gembleri preto hrajú do omrzenia, pretože oni majú v sebe silnú túžbu získať obrovský majetok – ALE bez veľkej námahy. Falošný princíp temna im vytvoril príležitosť, aby tieto svoje nesprávne túžby uplatnili a dostali za ne trest. Temno poskytuje nespočetné množstvo príležitostí pre týchto hráčov.

Niekto si zahrá pre pobavenie, minie možno 2, 5 alebo 10€. Tam problém nevidím, lebo ten človek sa drží na uzde a vie, že viac peňazí do toho nemá dávať. Ale sú ľudia, čo takto prichádzajú pravidelne o celé výplaty a niekedy to skončí tak, že prídu o celý svoj majetok. Je to podľa mňa kvôli nesprávnemu vnútornému nastaveniu tohto človeka. Zvyčajne na svoju hráčsku vášeň takýto človek trpko doplatí. Trpký osud ktorý si takto sám zapríčiní, by ho mal prebrať a vrátiť do normálu. Ale ako sa ukazuje ide to ťažko.

Ťažko povedať, či úplný zákaz hazardných hier by bol riešením. Lebo sú ľudia ktorí im umožnia hrať aj nelegálne. Každý ľudský duch má slobodnú vôľu a táto sa po odložení pozemského tela ešte viac uplatňuje. Takže ak sa taký človek nespamätá v tomto pozemskom živote, po smrti ho to zrejme pritiahne presne tam, kde bude môcť uplatniť svoje nesprávne túžby – bez námahy získať veľké majetky.

Keď sa nad tým len logicky zamyslíme. Keď ten gembler chce hrať, tak nech hrá len o nejaké bezcenné papierové žetóny alebo o zápalky. Predstavte si keby tie peniaze ktoré každý mesiac prehrá odkladal na nejaký účet a mal by tam ešte nejaké úročenie. Výsledkom by mohlo byť, že by takýmto počínaním aj prišiel k slušnému majetku. Ale keď to nie sú schopní urobiť, tak sa gembleri budú stále chytať do pascí a budú prichádzať o svoje ťažko zarobené peniaze a majetky. Je to akoby ich prekliatie, kým nepochopia, že sú nesprávne vnútorne nastavení. Ak chcú totiž veľké majetky, môžu ich získať, ale na to potrebujú vynaložiť aj adekvátne veľké úsilie a múdrosť.

Ak niekto závidí boháčovi, robí chybu, lebo Abd-ru-shin vysvetľuje, že každý sa rodí presne do takej rodiny ako si zaslúži. Takže ak sme niekedy mali pocit, že svet je v tomto nespravodlivý, vyzerá to tak, že aj v tomto sme sa opäť mýlili a aj v tomto ako vo všetkom ostatnom panuje dokonalá spravodlivosť. Lebo život prebieha aj v záhrobí, tam sú tiež zaháľači aj tvrdo pracujúci. Do ľudského telíčka sa nerodí nová duša, ale duša s konkrétnym príbehom.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377283x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie