Založ si blog

Čo je úlohou vyvoleného národa.

Čo je podľa vás úlohou vyvoleného národa? Čo je to vlastne vyvolený národ? Vieme že Stvoriteľ označil Židov ako vyvolený národ, pretože boli zrejme v tom čase najbližšie k pravde najďalej v duchovnom poznaní. Ja osobne vnímam vyvolený národ ako ten čo má najvyššie poznanie a má byť ostatným národom ako vzor – viesť ich – byť vlastne vedúcim národom.

Pripadá mi to, že v histórii ľudstva vždy bol nejaký vedúci národ, ktorý ostatné prevyšoval. Došlo však podľa mňa k veľmi nešťastnej interpretácii toho, čo má a môže takýto vedúci národ robiť. Z histórie vieme, že je tu taký fenomén, keď ten národ ktorý je najsilnejší a najmúdrejší si myslí, že si môže robiť čo sa mu zachce. Že si môže beztrestne podmaňovať iné národy, zaberať ich pôdu, porušovať zákony, vnucovať im svoje zvyky a kultúru, využívať iné národy, okrádať ich alebo dokonca zničiť tieto národy.

Keď sa tak na to teraz pozriem, pripadá mi to, že úlohou vedúceho národa je niečo úplne iné. Vedúci národ by nemal svoje silnejšie postavenie zneužívať, aby ostatným národom škodil. Pripadá mi to, že skutočný vedúci národ by mal myslieť aj na blaho iných národov nielen na svoje blaho, doslova by ich mal podporovať v správnom smerovaní. Mám taký dojem, že takýto vedúci národ má aj zodpovednosť za to ako vedie iné národy. Mal by tieto národy podporovať v ich prirodzenom vývoji a správnom konaní. Naopak ak dáva iným národom zlý príklad môže ho postihnúť podľa mňa ťažký údel alebo karma.

Obyvatelia vedúceho národa by mali mať tie najvyššie morálne cnosti. Mali by prísne dbať na dodržiavanie zákona a morálky, nie ako sa to dialo u Židov, že sa snažili zákon obchádzať. Obyvatelia vyvoleného národa by mali vedieť alebo aspoň tušiť, že dodržiavanie zákona a morálky je skutočne prospešné a naopak porušovanie prinesie len skazu. Preto by obyvatelia vedúceho národa mali byť čo najčistejší v myšlienkach, slovách i skutkoch. Viesť znamená ukazovať správny smer. To však predpokladá, že vedúci národ sám tú správnu cestu pozná alebo aspoň vyciťuje. Totiž len ten národ ktorý sám spoznal tú správnu cestu, môže ju ukazovať iným národom. A ktorý národ ukazuje zlú cestu a iné národy ho nasledujú, taký národ uvaľuje sám na seba len prekliatie a ťažký osud.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437116x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie