Založ si blog

Cisár Augustus splnil vôľu Stvoriteľa.

Takto sa Stvoriteľ prihováral svojmu ľudu prostredníctvom proroka Micheáša:

A ty Betlehem Efrata nijako nie si najmenší medzi judskými mestami,

lebo z teba vyjde vodca ktorý bude pásť môj ľud izraelský.

Je dobre známe, že Betlehem je mestom odkiaľ pochádzal kráľ Dávid. Dávid urobil veľa pre Izrael a plnil vôľu Božiu. Stvoriteľ si takto chcel uctiť pamiatku kráľa Dávida, tým že sa v tomto meste narodí Jeho syn – zasľúbený Mesiáš.

Hospodin videl, čo bude číhať na Jeho syna, že keď prídu znamenia o jeho narodení, budú sa mu usilovať o život. Zrejme preto jeho matka – žena na to vyvolená nebývala v meste Betlehem, ale v Nazarete. Čítam že Betlehem a Nazaret sú vzdialené vzdušnou čiarou cca 70 míľ a Jozef s Máriou museli zrejme prejsť približne 90 míľ, čo je dosť veľká vzdialenosť.

A tu vstupuje do hry cisár Augustus. Cisár podľa mňa plní vôľu Božiu a nariaďuje sčítanie ľudu. To znamenalo, že Jozef sa musel ísť zapísať do mesta Betlehema, pretože pochádzal z rodu Dávidovho. A keď Jozef s Máriou došli do Betlehema a našli nocľah v maštaľke narodil sa Ježiš. Anjeli zvestovali radostnú správu pastierom, ktorí neďaleko pásli stáda a malému Ježišovi sa prišli pokloniť aj traja králi/mudrci a priniesli mu dary.

Takže hoci Židia Rimanov neznášali, rímsky cisár Augustus sa podvolil vôli Božej a prispel k tomu, aby sa dielo naplnilo, aby sa splnil sľub Hospodinov, že Mesiáš sa narodí v Betleheme.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377226x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie