Založ si blog

Technologický pokrok a veriaci človek.

Keď si niekto číta Bibliu či už Starý alebo Nový zákon, môže nadobudnúť dojem, že naše súčasné moderné výrobky, technológie nie sú tá správna cesta. Ľudia v časoch Ježišových sa zaoberali pomerne jednoduchými činnosťami. Na základe týchto v tom čase bežných činností aj Ježiš uvádzal rôzne podobenstvá, aby tak ľuďom priblížil duchovné deje. Takže keď sa do toho zahĺbime, môže sa stať, že sme si nie istí, či sú tieto naše súčasné technológie tá správna cesta.

Na túto otázku nám odpovedá Abd-ru-shin. Píše o Zákone nutného pohybu, že jednoducho vôľou Božou je všetko udržiavať v neustálom pohybe. Máme napredovať, všetko aj seba samých zdokonaľovať. Náš vývoj a zdokonaľovanie sú vraj nekonečný proces. Dnes však tie technológie napredujú takým tempom, že sa toho človek môže až zľaknúť. Môže to byť, ale spôsobené aj tým, že prostredníctvom Abd-ru-shina sa na zemi zakotvilo Svetlo. To Svetlo zrejme robí tu na zemi poriadky a je tiež impulzom pre zrýchlený vývoj.

Každá doba má svoje prirodzené prostredie a technológie adekvátne stavu obyvateľstva. To čo bolo za Ježiša, bolo bežné v jeho časoch. Dnešné technológie sú zase len prirodzeným dôsledkom húževnatej práce, prirodzeného vývoja a prílevu kapitálu k tým najúspešnejším. Nezabúdajme nato, že sú to len objavenia určitých javov, nie ich vytváranie. Takže podľa týchto skutočností by som to zhrnul, že: Netreba sa báť. Samozrejme nech sa zavádzajú kontroly a opatrenia všade tam kde treba.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377385x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie