Založ si blog

Ľudské zrkadlá v našom okolí.

Každý z nás máme nejaké okolie. Myslím tým ľudí s ktorými prichádzame do kontaktu – rodinu, priateľov, kolegov a podobne.

Skúsme teraz na chvíľu pripustiť, že existujú minulé životy a pred očami sa nám otvorí úplne nová dimenzia. Títo ľudia ktorých okolo seba máme, majú rôzne povahy, niektorí sú nám milí, iných sa desíme, niektorí nám pomáhajú, iní robia najrôznejšie problémy. Ak teda existujú minulé životy, je možné že týchto ľudí sme v dávnej minulosti ovplyvnili práve MY.

Viem že pre mnohých je to až nepredstaviteľné a ťažko stráviteľné, niekomu to však môže do seba zapadnúť ako chýbajúci diel puzzle. Teraz sa na týchto ľudí pozrime ako na svoje zrkadlá. To čo vidíme ako pekné a dobré v sebe podporujme a naopak to, čo rozpoznávame ako deštruktívne, škodlivé a nepekné to zo seba odstraňujme. Vraví sa, že tento život na Zemi je pre nás veľkou školou – s týmto môžem len súhlasiť a z hľadiska minulých životov to len naberá väčšie rozmery.

Môže byť, že niekoho vo svojom okolí neznášame. Nemali by sme však tým človekom pohŕdať. Nazrime do svojho vnútra, pretože je kľudne možné, že presne takí istí sme kedysi dávno boli aj my, ale sme sa postupom času a vplyvom okolností zmenili. Teraz nám tento človek môže slúžiť ako definitívne utvrdenie, že nová lepšia cesta ktorou sme sa vybrali je správna. Tiež je to možnosť TENTOKRÁT DAŤ TOMUTO ČLOVEKU SPRÁVNY PRÍKLAD!!!

Preto ani nemá veľký význam tomuto človeku sa posmievať alebo ním opovrhovať. Možeme mu radšej dať lásku a porozumenie. A ak pripustíme, že v dávnej minulosti sme mu práve my mohli dať tento zlý príklad, tak je to aj dar mať tu toho človeka aj keď je nám to nepríjemné – úplne sa zbaviť svojej zlej karmy. Teraz stojíme v blízkosti tohto človeka a buďme pevný ako skala v dobrom a peknom správaní. Takto tomu človeku jasne ukážeme aký je náš aktuálny kurz. To či tento človek prijme náš nový kurz a opäť nás bude nasledovať je len a len na ňom. Podľa mňa je určitý diel viny, ktorú si musíme odpykať a potom môžeme ísť ďalej.

Môžeme vo svojom vnútri vysloviť niečo ako: „Prepáč že som ťa v minulosti naučil zlým veciam. Toto čo robíš nie je správne. Mám ťa rád. Ale ja už mám novú cestu, lepšie a krajšie správanie a takto chcem žiť. Aj ty hľadaj lásku a odpustenie, krajšie a lepšie správanie a budeš pokojnejší a šťastnejší.“ Všetko je v pohybe, možno tento človek vo vašej blízkosti zotrvá ešte dlho, možno to bude len krátko. Vstupuje do toho veľa faktorov – ale skutočne všetko sa mení. Predovšetkým majme na pamäti, že hlavne po pozemskej smrti každý pôjde do svojho rovnorodého prostredia – tam už nie je bariéra hmotného tela. Prvoradé je aký sme my samy a to teraz v tejto sekunde, z milosti Božej je možné odpykať si každú vinu, preto sa na svojej ceste nezľaknime ani utrpenia. Zmierniť to utrpenie môže ak začneme do svojho okolia dávať lásku, porozumenie a trochu radosti.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377308x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie