Založ si blog

Paradox ľudskej obmedzenosti verzus geniálny Stvoriteľ.

Väčšina ľudí je podľa mňa hrdých na to, čo všetko sme dokázali akí sme úžasní. Áno môže to k tomuto názoru zvádzať ak sa porovnávame s mravcom alebo dážďovkou. Z pohľadu celého stvorenia sme však možno naozaj nepatrní ako to spomínané zrnko prachu.

Aj keď sme nedokonalí a nepatrní máme však v sebe túžbu po dokonalom. Napríklad ľudia veľmi túžia po dokonalej spravodlivosti. Ľudí trápi keď sa niekomu ubližuje alebo nastávajú situácie frustrácie keď niekto koná dobré veci a nie je za ne ocenený.

Lenže Ježiš syn Boží, ten ktorý bol s Otcom jedno povedal: „Čo sejete, to zožnete!“. To znamená, že ak niekto urobí zlý skutok zožne presne to isté, čo sám zasial – urobil. Takisto potom ale musí platiť, že ak niekto urobí niečo dobré hoci aj v skrytosti, musí dostať adekvátnu odmenu – silou tohto zákona, o ktorom Ježiš hovoril.

Takže v tomto vidím ten paradox ľudskej obmedzenosti. Že síce túžime po dokonalej spravodlivosti, Ježiš nám povedal, že naozaj existuje, ale väčšina ľudí tomu aj tak nie je schopná uveriť. Napadá ma príslovie podľa seba súdim teba, aj v minulosti boli gréckym „bohom“ pripisované ľudské vlastnosti. Akoby si mnoho ľudí ani nevedelo predstaviť, že Boh môže byť skutočne dokonalý a vložil do svojho diela – stvorenia takéto dokonalé zákony, kde o nespravodlivosti nemôže byť ani reči.

Veď akoby sa krásne žilo keby ľudia uverili tomuto jednoduchému, nepodplatiteľnému, geniálnemu a dokonalému zákonu. Mnohým ľuďom by sa nelenilo robiť dobré veci, pretože by verili, že ODMENA ICH NEMINIE. A mnoho ľudí by odmietlo škodiť, pretože by verili, že TREST ICH NEMINIE. Bol by to krásny život, plný krásnych prežitých okamihov. Škoda len, že pozemský rozumček tomu nechce uveriť a vždy je tam to ALE…

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380689x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie