Založ si blog

Prevrat zo skorumpovaného štátu na normálny štát.

Každý má na zadržanie vysokopostavených osôb v našom štáte svoj názor. Ja tiež poviem len ten svoj názor. Keď Fico vrieskal, že ide o prevrat to asi málokoho prekvapilo. Mňa osobne trochu prekvapilo aj sklamalo, že sa na jeho stranu pridal Pellegrini. Teraz sa aj politici pekne vyfarbujú, každý si môže urobiť mienku. Podľa mňa išlo skutočne o prevrat, ALE toho starého zatuchnutého, prehnitého a skorumpovaného systému.

Vedenie polície na čele s Hamranom má môj obdiv a úctu, že sa pustili aj do takých mocných a doteraz nedotknuteľných ľudí ako šéf NBU a šéfovia SIS-ky. Vo Ficovom svete je to niečo neslýchané, pretože to bol systém, kde urputne jeden druhému držali chrbát a roky to krásne fungovalo. Korupcia akoby neexistovala a riešili sa len malé smiešne priestupky. Ani sa nečudujem, že v tých časoch nikto nešiel svedčiť proti týmto štruktúram, veď by takého opovážlivca pohodlne odstavili, keďže mali pod palcom prokurátorov, policajtov, sudcov atď.

Priznám sa, že potom ako Matovič so Sulíkom ukázali akí sú egomaniaci a že nevedia riadiť štát, som myslel, že sa pekne všetko vráti do starých koľají. Preto vnímam kroky polície ako odvážne priam hrdinské, pretože zabŕdli do veľmi silného nepriateľa a veľa riskujú. Myslím si, že toto vedenie polície na čele s Hamranom sa zapíše do histórie našej krajiny. Tak isto predpokladám, že o Jánovi Kuciakovi sa budú učiť na dejepise a budú mu stavať sochy, pamätníky a pomenúvať po ňom ulice, čo sa o Kočnerovi povedať nedá.

Politici sa jasne vyfarbili Kollár, Fico a Pellegrili bijú na poplach, pretože je ohrozený systém, ktorí im a ich kamarátom zaručoval beztrestnosť. Ficovi rastú preferencie, pretože chce riešiť reálne problémy ľudí. Matovič so Sulíkom sa prepadávajú, pretože ukázali, že ich vlastné EGÁ sú pre nich viac ako obyvatelia tejto krajiny. Dostali dôveru a ukázali akí sú neschopní vládnuť. Je skutočne ťažké vybrať si politickú stranu, ktorá má šancu sa dostať do parlamentu. Ponuka je naozaj biedna, ale to len svedčí o mentálnej úrovni nášho národa.

Je reálna šanca, že Fico vyhrá voľby a môže zostaviť aj vládu. Potom predpokladám, že sa začnú čistky a bude snaha všetko vrátiť do starých pohodlných koľají. Ja plne rešpektujem rozhodnutie každého volič, každý má právo voliť kohokoľvek podľa svojho presvedčenia. Veď koniec koncov za Fica sme tu žili 12 rokov a prežili sme to, pravdaže nie úplne všetci. Len podľa mňa taký korupčný systém je dlhodobo neudržateľný, pretože sa vždy nájdu magori ako Kočner, ktorým stúpne ego a myslia si, že môžu všetko.

Vyzerá to skutočne tak, že keď chceme tých ideálnych politikov – vládcov, musíme sa aj my sami stať ideálnymi. Neprídu nám totiž vládnuť mimozemšťania ani zrejme nechceme, aby nám vládol niekto z cudziny. Naši politici sú vyberaní spomedzi nás. Viem že mnohým sa to nebude páčiť, ale politici sú jedni z nás len dostali veľkú moc a majú veľa možností. Rozdiel medzi obyčajným Slovákom a politikom je len v tom, že obyčajný človek nemá tú moc a mnohé príležitosti ako tú moc a známosti využiť vo svoj prospech. Ak by sme chceli lepších politikov – vládcov museli by sme sa my sami pozdvihnúť na vyššiu morálnu úroveň, inak to zrejme nie je možné.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380621x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie