Založ si blog

„Služobníci“ Boží zavraždili syna Božieho.

Aj keď Ježišovu vraždu vykonali rímski vojaci na Pilátov rozkaz v skutočnosti si to vynútili „služobníci“ Boží v Izraeli. Áno presne tí čo sa oháňali písmami a prorokmi, tí čo svoj život zasvätili službe Bohu. Boli to veľkňazi, ktorí sa rozhodli, že Ježiša zajmú a zlikvidujú. Oni dovliekli Ježiša pred Piláta a celou svojou autoritou úradu podnietili dav ľudí a spolu vrieskali – ukrižuj, ukrižuj Ježiša! Pilát sa zdráhal ukrižovať Ježiša, najprv ho dal zbičovať, aby tak upokojil jeho žalobcov. Ale „služobníkom“ Božím to nestačilo – oni chceli jednoznačne jeho smrť. Išlo o to, aby Ježiš zmizol, aby ICH nezatieňoval a nekritizoval. Bolo predsa nehorázne a nemysliteľné ICH kritizovať.

Ľudia by sa nad týmto mali zamyslieť, že skutočne tí čo mali bdieť nad zákonom Božím a privádzať k Nemu ľudí – fatálne ZLYHALI. Oni sa vyhlasovali za hlas Boží, za predĺženú ruku Pána. Potom však oni ako prví mali spoznať Ježiša ako Mesiáša. Niektorí z nich ho aj spoznali, ale väčšina rozhodla. Pravdepodobne nestrpeli konkurenciu a kritiku. Zlosť a urazené egá spôsobili túto tragédiu? Ťažko povedať, ale intenzita s akou zákonníci a farizeji bojovali proti Ježišovi je zarážajúca. Mal by to byť pre nás zdvihnutý varovný prst. Vyzerá to ako by im temno oslepilo oči a zatemnilo srdce i rozum. Pripadá mi to, že temno našlo štrbinky cez ktoré sa dostalo k zákonníkom a farizejom a cez nich oddelilo takmer celý národ židovský od Mesiáša. Po Ježišovej smrti boli prenasledovaní aj jeho učeníci a postupne zlikvidovaní. Väčšina Židov dodnes neverí, že Ježiš bol Mesiáš, dodnes si nechcú pripustiť, že mohli tak fatálne zlyhať.

A ako to je s dnešnými „služobníkmi“ Božími? Pripadá mi to dosť podobné. Oháňajú sa písmami a výkladmi, ale Posolstvo ktoré priniesol Ježišom prisľúbený Radca nechcú prijať. Ježiš videl, že ľudia v chápaní sveta zablúdili, videl ako silno je v nich zakorenené to zlé a nesprávne. Práve preto ešte pred svojím ukrižovaním hovoril o Radcovi, ktorí príde a uvedie nás do VŠETKEJ PRAVDY. On aj prišiel a priniesol celé poznanie, ktoré potrebujeme. Prečo však „služobníci“ Boží neprijímajú toto Posolstvo z výšin? Cítim v tom obrovskú namyslenosť a obrovské egá týchto „služobníkov“ Božích. Je to úplná absurdita namiesto toho, aby toto Posolstvo prijali a čerpali z neho ponúkajú ľuďom svoje výklady a vysvetlenia. Čo iné je to ako obrovská pýcha týchto „služobníkov“?

Pritom Radca čerpá z Ježišovho učenia a stavia na ňom. Deje sa presne to, čo Ježiš hovoril ešte za svojho života – on z môjho vezme a mňa oslávi. Židia mali zákon od Mojžiša. Ježiš však neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Vysvetľoval však viac ako dovtedy ľudia vedeli. Hovoril o duši, o Kráľovstve nebeskom, ale aj to, že ja a Otec sme jedno. Dovolil si taktiež poukázať na chyby „služobníkov“ Božích, ktorí sa tešili obrovskej autorite a úcte. To bolo pre mnohých nepredstaviteľné a poburujúce. Ježiš prišiel k nám s obrovskou láskou, aby nám pomohol nájsť správnu cestu. Ale prišiel aj na to, ako sám povedal, aby vydal svedectvo o PRAVDE. Ľudia však zablúdili a dodnes mnohí nedokázali Ježišom prinesenú pravdu prijať. Mnohí ľudia sa totiž tak silno upli na ľudské predstavy o svete, že nedokážu prijať Ježišove posolstvo.

Celej veci však svojím tvrdohlavým postojom nepomáhajú ani „služobníci“ Boží. Židovskí „služobníci“ Boží odmietajú Ježiša a kresťanskí „služobníci“ Boží odmietajú Radcu.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369947x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie