Založ si blog

„Služobníci“ Boží zavraždili syna Božieho.

Aj keď Ježišovu vraždu vykonali rímski vojaci na Pilátov rozkaz v skutočnosti si to vynútili „služobníci“ Boží v Izraeli. Áno presne tí čo sa oháňali písmami a prorokmi, tí čo svoj život zasvätili službe Bohu. Boli to veľkňazi, ktorí sa rozhodli, že Ježiša zajmú a zlikvidujú. Oni dovliekli Ježiša pred Piláta a celou svojou autoritou úradu podnietili dav ľudí a spolu vrieskali – ukrižuj, ukrižuj Ježiša! Pilát sa zdráhal ukrižovať Ježiša, najprv ho dal zbičovať, aby tak upokojil jeho žalobcov. Ale „služobníkom“ Božím to nestačilo – oni chceli jednoznačne jeho smrť. Išlo o to, aby Ježiš zmizol, aby ICH nezatieňoval a nekritizoval. Bolo predsa nehorázne a nemysliteľné ICH kritizovať.

Ľudia by sa nad týmto mali zamyslieť, že skutočne tí čo mali bdieť nad zákonom Božím a privádzať k Nemu ľudí – fatálne ZLYHALI. Oni sa vyhlasovali za hlas Boží, za predĺženú ruku Pána. Potom však oni ako prví mali spoznať Ježiša ako Mesiáša. Niektorí z nich ho aj spoznali, ale väčšina rozhodla. Pravdepodobne nestrpeli konkurenciu a kritiku. Zlosť a urazené egá spôsobili túto tragédiu? Ťažko povedať, ale intenzita s akou zákonníci a farizeji bojovali proti Ježišovi je zarážajúca. Mal by to byť pre nás zdvihnutý varovný prst. Vyzerá to ako by im temno oslepilo oči a zatemnilo srdce i rozum. Pripadá mi to, že temno našlo štrbinky cez ktoré sa dostalo k zákonníkom a farizejom a cez nich oddelilo takmer celý národ židovský od Mesiáša. Po Ježišovej smrti boli prenasledovaní aj jeho učeníci a postupne zlikvidovaní. Väčšina Židov dodnes neverí, že Ježiš bol Mesiáš, dodnes si nechcú pripustiť, že mohli tak fatálne zlyhať.

A ako to je s dnešnými „služobníkmi“ Božími? Pripadá mi to dosť podobné. Oháňajú sa písmami a výkladmi, ale Posolstvo ktoré priniesol Ježišom prisľúbený Radca nechcú prijať. Ježiš videl, že ľudia v chápaní sveta zablúdili, videl ako silno je v nich zakorenené to zlé a nesprávne. Práve preto ešte pred svojím ukrižovaním hovoril o Radcovi, ktorí príde a uvedie nás do VŠETKEJ PRAVDY. On aj prišiel a priniesol celé poznanie, ktoré potrebujeme. Prečo však „služobníci“ Boží neprijímajú toto Posolstvo z výšin? Cítim v tom obrovskú namyslenosť a obrovské egá týchto „služobníkov“ Božích. Je to úplná absurdita namiesto toho, aby toto Posolstvo prijali a čerpali z neho ponúkajú ľuďom svoje výklady a vysvetlenia. Čo iné je to ako obrovská pýcha týchto „služobníkov“?

Pritom Radca čerpá z Ježišovho učenia a stavia na ňom. Deje sa presne to, čo Ježiš hovoril ešte za svojho života – on z môjho vezme a mňa oslávi. Židia mali zákon od Mojžiša. Ježiš však neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Vysvetľoval však viac ako dovtedy ľudia vedeli. Hovoril o duši, o Kráľovstve nebeskom, ale aj to, že ja a Otec sme jedno. Dovolil si taktiež poukázať na chyby „služobníkov“ Božích, ktorí sa tešili obrovskej autorite a úcte. To bolo pre mnohých nepredstaviteľné a poburujúce. Ježiš prišiel k nám s obrovskou láskou, aby nám pomohol nájsť správnu cestu. Ale prišiel aj na to, ako sám povedal, aby vydal svedectvo o PRAVDE. Ľudia však zablúdili a dodnes mnohí nedokázali Ježišom prinesenú pravdu prijať. Mnohí ľudia sa totiž tak silno upli na ľudské predstavy o svete, že nedokážu prijať Ježišove posolstvo.

Celej veci však svojím tvrdohlavým postojom nepomáhajú ani „služobníci“ Boží. Židovskí „služobníci“ Boží odmietajú Ježiša a kresťanskí „služobníci“ Boží odmietajú Radcu.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437262x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie