Založ si blog

Obrovská pýcha cirkevných hodnostárov.

Existujú náboženské písma – Mojžišove knihy, proroci, evanjeliá, apoštolské listy a zjavenie Jánovo. Keďže často ide o duchovné deje obrazne pomenované, je tu otázka ich interpretácie. Potom sú tu bežné otázky ako je to so stvorením, životom človeka, jeho smrťou, Ježišovými zasľúbeniami a podobne. To že sa cirkevní hodnostári a všetci ostatní, ktorých to zaujímalo pokúšali hľadať odpovede je správne. Avšak úplne nesprávne je, že z vlastných úvah a záverov vytvorili dogmy, ako niečo neomylné a nemenné.

Tieto dogmy by sa totiž vtedy mohli nazývať neomylnými a nemennými, keby ich nadiktoval koncilom Boh, tak ako nadiktoval Mojžišovi 10 prikázaní. Toto sa však v žiadnom prípade neudialo, pretože o takej udalosti by bolo mnoho popísané a tieto deje by sa určite pripomínali nejakým sviatkom. Takže dochádza tu k obrovskému rúhaniu cirkevných hodnostárov, keď vlastné dielo vydávajú za Božie dielo. Je to obrovská opovážlivosť a namyslenosť, tých čo to urobili aj tých čo v tom pokračujú.

Každý kto sa chce niečo dozvedieť a duchovne napredovať, by si sám mal namáhať pochopiť Starý a Nový zákon a mal by zabudnúť, že existujú nejaké cirkevné dogmy. Žiaľ tie dogmy do všetkého vnášajú len zmätok a sú doslova prekážkou na ceste k pravde. Dnes sú Starý a Nový zákon k dispozícii v slovenskom jazyku za cenu, ktorú si môže dovoliť každý. Takže je osobnou zodpovednosťou každého človeka, ktorý nie je ochotný dať 20€ a potom námahu tieto texty preštudovať. Ak sa ľudia spoliehajú na výklady cirkevných hodnostárov a ich dogmy, je to ich slobodné rozhodnutie. Ale je to aj obrovská zodpovednosť cirkevných hodnostárov zato, že veriacich podlo zastrašujú a nútia veriť ICH výkladom, klaňať sa ICH dielam, prijímať ICH dogmy.

Aby toho nebolo málo sú tu Abd-ru-shinove prednášky, ktoré vysvetľujú celé stvorenie, jeho železné zákony a to čo sa deje s ľuďmi. Je to už 100 rokov odkedy Abd-ru-shin uverejnil prvé prednášky. Toto nie sú závery koncilov, ale Bohom zjavená pravda. On bol tým Radcom, ktorého nám Ježiš sľúbil a vyprosil od Otca. Lenže cirkevní hodnostári sa postavili k tomuto človeku a jeho dielu rovnako ako zákonníci a farizeji k Ježišovi. Bojovali proti nemu a jeho učenie odmietajú akurát že už nemali moc zabiť ho. Namiesto toho dávajú ľuďom vlastné diela, ICH výklady a ICH dogmy. Toto je podľa mňa obrovská opovážlivosť a namyslenosť, za ktorú sa budú musieť cirkevní hodnostári zodpovedať pred Bohom.

Keby cirkevní hodnostári nedržali veriacich spútaných svojimi výkladmi a zastrašovaním, už sme mohli pocítiť prvé ovocie, svet už v dnešnej dobe mohol byť oveľa lepším miestom pre život. Ľudia by mali napnúť sily rozumu aj duchovného citu a oslobodiť sa z tohto cirkevného otroctva. Nutnou podmienkou na ich oslobodenie je však, že sa sami začnú duchovne namáhať a skúmať písma alebo hľadať odpovede v bežnom živote a hľadať spojenie so Stvoriteľom. Musia to však nutne urobiť oni sami, lebo mali by pochopiť, že inak to nie je možné, tú prácu za nich nikto nevie urobiť.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380748x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie