Založ si blog

Ľudia nechcú poznať pravdu.

Často sa prezentuje pohľad, že ľudia sú hladní po pravde, že sú ochotní vynaložiť obrovskú námahu len aby niečo objasnili a zistili. Mne to však celkom tak nepripadá. Rozoberme si to teraz z niekoľkých rovín.

Ježiš hovoril o ľudstve ako o zablúdenej ovci. Abd-ru-shin to ešte podrobnejšie vysvetľuje. Opisuje ten dej zablúdenia, že došlo k prílišnému prepestovaniu predného mozgu, že sme sa príliš upli na hmotu a zúžila sa schopnosť nášho vnímania. Kedysi ľudia boli schopní vidieť škriatkov, víly a rôzne bytosti ktoré nazývali bohmi, čo poznáme z gréckej mytológie. Je to ako kĺzať sa po šikmej ploche mierne naklonenej. Pohyb je síce pomalý, ale je to neustále vzďaľovanie sa od duchovného. Dnes žijeme v dobe totálneho materializmu. Drvivá väčšina ľudí podriadila materializmu svoje životy a vieru v Boha, iné bytosti, či duchovnú podstatu človeka s posmechom poslali do ríše bájí a rozprávok.

Vedecké bádanie nemožno ľuďom uprieť to je fakt, ale pokiaľ ide o osobné vzťahy len si predstavte, že by sme začali byť k sebe až príliš úprimní a hovoriť si pravdu. Veď by sme sa tu asi povraždili. Tieto bežné medziľudské vzťahy sú plné pretvárky, ohovárania a v tom lepšom prípade len zamlčiavania určitých našich názorov. Jednak je to z dôvodu, že nechceme niekomu ublížiť a druhý dôvod je, že mnohí ľudia nie sú schopní alebo ochotní pravdu o sebe počuť, prijať. Mohli by sa uraziť a začať nám to 100-násobne vracať.

Ďalšia rovina je pôsobenie Ježiša syna Božieho v Izraeli. Pozrime sa ako veľmi túžili po pravde. Elity národa Ježiša prenasledovali, chceli ho rôznymi ľstivými otázkami nachytať, verejne znemožniť, to sa im však ani raz nepodarilo aj keď dávali Ježišovi naozaj záludné otázky. Pokúsili sa Ježiša zastrašiť fyzickým násilím. Keď ani to nepomohlo a ten Ježiš neprestal hovoriť PRAVDU, tak dospeli k tomu, že pomôže jedine zabiť ho. Oni od Mesiáša očakávali niečo iné, že ich oslobodí od Rimanov a urobí z nich slávny národ. To však Ježiš neurobil, takže „logicky“ nemôže byť pravým synom Božím. Svoje skazonosné dielo priviedli až dokonca, povraždili aj Ježišových nasledovníkov a ešte aj dnes drvivá väčšina Židov verí, že to čo Ježiš hovoril nebola pravda a on nebol Mesiáš. Len zabudli povedať, kde ostal ten Mesiáš alebo kedy teda príde. A to ešte Ježiš povedal: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“.

Takže z uvedeného vidno, že ak sa jedná o urazené ego, pravda ide bokom. Ak by si mal niekto priznať, že sa fatálne mýlil, radšej zotrváva v klamstve, ako by prijal že zahanbujúco zlyhal. 

Ďalší faktor je po čom ľudia túžia. Všimnite si ak niekto po niečom túži, nájde milión dôvodov prečo to urobiť aj keď to nie je najlepšia vec, ale on to chce a tak ide za tým. Židom bolo dané Desatoro, lenže veľmi sa im to asi nepáčilo a hľadali cestičky ako to tak celkom nedodržiavať. Boli napomínaní prorokmi, aby žili mravne čistý a morálny život. No ale uznajte to by už koho lákalo? Je oveľa lepšie bezbreho si užívať a robiť veci vo svoj prospech. Aj v Izraeli zvíťazil zákon džungle, že silnejší si robia čo chcú.

Len je tu taký malý zádrhel. Načo vôbec Boh tak veľmi naliehal, aby Židia žili mravne čisto? Podľa mňa to ľudia nechápali a dodnes nechápu. Odpoveď priniesol Ježiš keď hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“. Ľudia si to ani nevedia predstaviť, že by vôbec mohla panovať taká dokonalá spravodlivosť. Poznajú len ten ľudský, pozemský model „spravodlivoti“. Ľudia sa z toho smejú. Ale v skutočnosti ak ten zákon, o ktorom Ježiš hovoril platí sú na smiech oni sami. Pretože ak zlodeji budú musieť všetko aj s úrokami vrátiť a vrahovia a násilníci všetko utrpenie aj s úrokami na sebe prežiť, tak len blázon by niečo také robil.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375630x
Priemerná čítanosť článkov: 2426x

Autor blogu

Kategórie