Založ si blog

Duch človeka z tela sa vyzlieka.

Takto sa to spieva v známej pesničke a podľa mňa to presne vystihuje dej umierania. Ježiš hovoril: telo nič neosoží, duch oživuje. Takže zrejme si to naozaj môžeme predstaviť tak, že existuje duch človek a ten má na sebe hrubohmotný obal telo.

Presnejšie nám to popisuje Abd-ru-schin, keď vysvetľuje že duch človeka vyšiel z raja ako malé nevedomé duchovné semienko. To že sa tak stalo je veľká milosť Božia, pretože to semienko bolo tak slabé, že v raji by sa nevedelo dostať k sebauvedomeniu, kvôli pomerne silnému vyžarovaniu tej úrovne. Preto jediná cesta na vývoj bola daná nadol do jemnohmotnosti a hrubohmotnosti.

Tu sme sa mali z nevedomých duchovných zárodkov vyvinúť na seba-vedomých ľudských duchov. Takže keď duchovný zárodok vyšiel z raja do jemnohmotnosti, musel sa nutne zahaliť jemnohmotným záhalom, aby nebol „nahý“ a hlavne, aby tu mohol plnohodnotne pôsobiť. Pri jemnohmotnom obale hovoríme o duši. Ďalej nasledoval vstup do hrubohmotnosti. Tu sa takisto musel duch alebo už vlastne duša zahaliť ešte aj hrubohmotným obalom – pozemským telom.

Jednoducho holý duch by na zemi nevedel plnohodnotne pôsobiť. Takže dá sa povedať, že pri narodení do jemnohmotnosti alebo hrubohmotnosti si ľudský duch akoby oblieka konkrétny odev – telo. Vlastný život je však len v samotnom duchu. To už aj Ježiš pomenoval. Ježiš by toho možno aj viac povedal, ale ľudia ešte neboli pripravení. Veď aj za to čo povedal ho dali zavraždiť.

Po svojom sebauvedomení by sme sa mali vrátiť do svojej vlasti do raja. Odtiaľ sme prišli. Jemnohmotnosť aj hrubohmotnosť podliehajú neustálemu procesu vzniku a zániku, to už aj vedci potvrdzujú keď pozorujú ako nebeské telesá vznikajú a zanikajú. Ale duchovná ríša – raj je stála, večná. Preto ak nechceme byť zomletí spolu s jemnohmotnosťou či hrubohmotnosťou mali by sme smerovať do raja.

Cesta tam vraj vedie cez odpykanie všetkých svojich zlých skutkov a musíme sa stať vnútorne lepšími – tým éterickejšími – duchovnou váhou ľahšími. A potom môžeme po pozemskej smrti stúpať nahor, tak ako vidíme stúpať nahor héliový balón alebo korkový štopeľ ponorený do vody. Takýto je ten obraz v skratke. Ale klobúk dole pred tým, čo napísal text tej pesničky.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376371x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie