Založ si blog

Ako sa vysporiadať so zlou karmou.

Myslím si, že mnohí z nás sa z času na čas alebo aj na dlhšie dostanú do nepríjemnej situácie. Myslím takú situáciu, že musíte trpieť odporné správanie vášho okolia. Ja osobne to vnímam, že to môžu byť karmické následky našich predošlých pochybení. Jednoducho zrejme sme takýto idioti boli v minulosti my. Táto možnosť stojí aspoň za úvahu.

Pretože ide o to ako sa s takouto situáciou vysporiadať. Keby sme totiž nebrali do úvahy, že to môže byť karma cítili by sme to ako veľkú nespravodlivosť, že my sa už dnes snažíme správať čo najlepšie a prichádzajú na nás takéto zlé odporné veci. Ak však pripustíme, že toto čo nám je dnes tak odporné sme mohli v minulosti robiť my, zrazu sa vynárajú iné pocity. Treba sa nachvíľu zastaviť a úprimne sa pozrieť do svojho vnútra, či v nás nedriemu takéto pozostatky, či nemáme k tomu sklony. Zrazu jednoznačne vidíme, že takéto správanie nie je vôbec dobré a že spôsobuje len veľa utrpenia a že stojí za to zotrvávať v dobrom správaní.

Uvedomíme si, že musíme zožať čo sme kedysi dávno zasiali a hľadáme cestu ako von z takýchto medziľudských vzťahov, pretože zmeniť daného človeka zdá sa nemožné aspoň z krátkodobého hľadiska. Pýtame sa dokedy to bude trvať, kedy to už konečne skončí? Niekedy je ľahšie vyhnúť sa takému človeku inokedy ťažšie. Keď je to napríklad len nejaký kamarát-ka, tak je to ľahšie. Keď je to však niekto v práci alebo v rodine je to ťažšie.

Otázne je aj to, že keď ujdeme od jedného takého človeka, že napríklad dáme výpoveď v práci a ideme do novej práce, či opäť nenarazíme na podobný typ človeka. Tu hrá dôležitú rolu podľa mňa koľko zlého sme v minulosti urobili – čiže ako dlho musíme trpieť. Môžeme skúšať sa hádať s takýmto človek a argumentovať, ale väčšinou sú to také typy, že sa to len zhorší.

Balzamom na dušu je, keď stretneme milého príjemného človeka, s ktorým sa môžeme v kľude porozprávať bez toho, že by nám ubližoval. Riešením môže byť aj to, viac sa stretávať s takýmito fajn ľuďmi. Môže to okolo nás vytvárať akoby ochranné pole, ktoré môže zmierňovať účinky odporných ľudí.

Zdá sa mi, že bojovať proti odporným ľuďom tak, že im budeme aj my ubližovať je len liatím benzínu do ohňa. Správať sa k nim pekne a pomáhať im, vyzerá že zmierňuje ich túžbu ubližovať nám. Je to ako Ježišove: Milujte svojich nepriateľov. Zdá sa to absurdné, ale zrejme to je jediná cesta z kolotoča zla a utrpenia.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356408x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie