Založ si blog

Miliónkrát opakovaná mantra – život po smrti neexistuje.

To som aj málo povedal lebo na zemi je 7 miliárd ľudí a mnohí z nich neveria na posmrtný život. A títo ľudia to hovoria dookola, hoci o tom nemajú žiadnu vedomosť. Pozrime sa ešte aj do minulosti stáročia, tisícročia dozadu koľko nespočetne krát bola vyslovená táto veta – život po smrti neexistuje.

Naproti tomu tu bolo niekoľko mediálnych ľudí, ktorí dokázali duchov vidieť a svedčili o tom. Môžme polemizovať o tom koľko ich bolo a akí boli dôveryhodný. Osobne by som však nepochyboval o svedectve Budhu, Krišnu a Ježiša. Hlavne Ježiš syn Boží sa preslávil nespočetným uzdravením slepých, chromých, posadnutých a podobne. Nedokázal to nikto pred ním ani nikto po ňom.

Ešte ma na tom zaujalo, že Ježiš sa vyjadroval ako niekto kto má plné vedenie. Za ním chodili a vypytovali sa ho, pokúšali ho rôznymi chytákmi. Ježiš však vždy obstál a podával vysvetlenia. Horšie to už bolo s jeho poslucháčmi nie vždy chápali Ježišovu reč. O jeho protivníkoch ani nehovorím, tí keď videli, že Ježiša nikdy neprevýšia a že jeho výklady sú lepšie ako ich, že ľud ide za ním rozhodli sa, že ho fyzicky zlikvidujú – zabijú.

Takže je tu pomerne malá skupina ľudí, čo tvrdia a tvrdili, že život po smrti existuje. A potom sú tu miliónové zástupy, húfy ľudí z ktorých každý tisíckrát povie, že život po smrti neexistuje. Čiže zástancov teórie jediného života je obrovská prevaha.

Za zváženie však stojí akú hodnotu majú tisícnásobne opakované tvrdenia miliónov NEVEDOMÝCH ľudí, už len v porovnaní so svedectvom jedného človeka Ježiša, ktorý má plné vedenie. To si už musí rozhodnúť každý sám za seba.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371078x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie