Založ si blog

Parlament je zrkadlom národa.

Týmto článkom asi mnohých sklamem, pretože mnoho ľudí je nahnevaných na vládu alebo určitých politikov. Ľudia sú z nich doslova nervózni a často na politikov nadávajú. Na tomto je pozitívna len jedna vec, a to že títo reptajúci ľudia ešte majú v sebe prirodzený cit pre spravodlivosť a pravdu. Otázne je však ako by sami konali, keby boli na mieste tých politikov.

Takže tu máme na jednej strane správne cítenie ľudí, ako by sa to malo robiť aspoň čo sa morálky týka. Na druhej strane tu je často až nehorázne konanie politikov. Ono to má všetko svoje korene a svoju logiku. Ide len o to, že všetci hovoria krásne reči, ale víťazí v nich osobný záujem nad záujmom celej spoločnosti. To je podľa mňa kľúčový faktor, ktorý dokáže ich konanie neskutočne skriviť.

Túžime po politikoch, ktorí by boli etalónmi cností a odbornosti. Áno to je správne cítenie a podľa mňa ho do každého človeka vložil Stvoriteľ, aby sme mali vždy ten správny kompas a išli správnou cestou. Kardinálna otázka však znie, či si takýchto takmer dokonalých politikov zaslúžime? Pozrite sa na seba ľudia, akí skutočne ste, čo cítite a čo by ste robili keby ste mali moc.

Tieto pomery ktoré u nás panujú nie sú dielom náhody, ale len logickým vyústením vnútorného nastavenia spoločnosti. A skutočne politici sú jedni z nás, nie sú to návštevníci z kozmu. Sú to zástupcovia z ľudu, jedni z nás. Abd-ru-schin to krásne opisuje. Hovorí že teraz v čase zvýšeného tlaku Svetla sa musí všetko súdiť a my dostaneme za vodcov majstrov našich vlastných slabostí alebo zlých vlastností. Myslím si, že k tomu niet čo dodať, stačí si pozrieť niektoré zasadnutia parlamentu.

Ide o to, že ľudia majú v sebe korupciu, rodinkárstvo, egoizmus, hašterivosť, pomstychtivosť nebolo by spravodlivé keby mali za vodcov dokonalých ľudí. ALE práve toto je spravodlivé, aby sme takto na našich vodcoch spoznali svoje zlé vlastnosti, ktoré inak nedokážeme vnímať. Myslím si, že je to zaujímavá myšlienka, trochu nepríjemná ale zato je vysoko pravdepodobné že pravdivá.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370907x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie