Založ si blog

Akcelerátory zla.

Častokrát sa ľudia čudujú, kde sa berie vo svete toľko zla. Na druhej strane pozeráme na ľudí a hovoríme si, veď nie sú až tak zlí. Ale niečo v tejto rovnici nesedí. Je to akýsi pokrivený pohľad alebo pohľad ktorý nejde až tak do hĺbky alebo nechce vidieť všetky premenné. Z takéhoto pohľadu sa dokonca vytvárajú až také názory, že ako to Stvoriteľ všetko môže dopustiť alebo že Stvoriteľ jednoducho nemôže existovať keď sa dejú takéto zlé veci a ON s tým nič nerobí.

Lenže pri takomto klasickom cirkvou ovplyvnenom pohľade sme úplne vylúčili karmu – čiže Ježišove čo sejete, to zožnete! Ježiš nehovoril nič zbytočné a tomto hovoril ako o zákone, o akomsi nutnom dôsledku nášho konania.

Ďalej sme pri takom pohľade zabudli na naše vlastné aj drobné chyby. Ale tak ako z malých kvapiek dažďa môže vzniknúť veľké jazero, tak z malých chýb môžu vznikať postupne aj veľké utrpenia. Pozrime sa sami na seba. Sú určité situácie kedy reagujeme automaticky spontánne určitým spôsobom. Ale keď sa spätne pozrieme na tieto svoje spontánne reakcie, zistíme že nie vždy sú správne a stáva sa, že naše malé reakcie sa stávajú aktivátormi zlých emócií.

Jednoducho že zareagujeme neprimerane a niekomu tým ublížime, čo môže spôsobiť kolotoč zlých reakcií. Ten komu sme ublížili nám to môže chcieť odplatiť a my stupňujeme svoju obranu a situáciu hrotíme. Alebo aj to, že ten človek potom môže tiež tak reagovať voči iným ľuďom ako sme my voči nemu reagovali a tak sa zlé emócie šíria ako požiar.

Skúsme sa na to celé pozrieť aj tak, že od Stvoriteľa prichádza neutrálna energia. My by sme ju mali využívať na tvorenie dobrých a pekných vecí. Mimozemšťania nám tu po zemi zatiaľ žiadny nebehajú, takže všetko zlé čo sa napáchalo môžeme pripísať len nám samotným ľuďom. Ak naozaj Stvoriteľ votkal do svojho diela Zákon „čo sejete, to zožnete!“, tak je to dokonalé dielo.

Len ľudia nedokážu alebo nechcú pochopiť, že keď robia niečo zlé hoci si to rôzne zdôvodňujú, jednoducho podľa absolútnej spravodlivosti a Zákona „čo sejete, to zožnete!“, sa im nutne musí vrátiť tiež len to zlé ale ešte zosilnené. Potom je tu na zemi veľa kriku, plaču a bolesti, hoci sme tu mali vytvoriť napodobeninu RAJA.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376808x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie