Založ si blog

Akcelerátory zla.

Častokrát sa ľudia čudujú, kde sa berie vo svete toľko zla. Na druhej strane pozeráme na ľudí a hovoríme si, veď nie sú až tak zlí. Ale niečo v tejto rovnici nesedí. Je to akýsi pokrivený pohľad alebo pohľad ktorý nejde až tak do hĺbky alebo nechce vidieť všetky premenné. Z takéhoto pohľadu sa dokonca vytvárajú až také názory, že ako to Stvoriteľ všetko môže dopustiť alebo že Stvoriteľ jednoducho nemôže existovať keď sa dejú takéto zlé veci a ON s tým nič nerobí.

Lenže pri takomto klasickom cirkvou ovplyvnenom pohľade sme úplne vylúčili karmu – čiže Ježišove čo sejete, to zožnete! Ježiš nehovoril nič zbytočné a tomto hovoril ako o zákone, o akomsi nutnom dôsledku nášho konania.

Ďalej sme pri takom pohľade zabudli na naše vlastné aj drobné chyby. Ale tak ako z malých kvapiek dažďa môže vzniknúť veľké jazero, tak z malých chýb môžu vznikať postupne aj veľké utrpenia. Pozrime sa sami na seba. Sú určité situácie kedy reagujeme automaticky spontánne určitým spôsobom. Ale keď sa spätne pozrieme na tieto svoje spontánne reakcie, zistíme že nie vždy sú správne a stáva sa, že naše malé reakcie sa stávajú aktivátormi zlých emócií.

Jednoducho že zareagujeme neprimerane a niekomu tým ublížime, čo môže spôsobiť kolotoč zlých reakcií. Ten komu sme ublížili nám to môže chcieť odplatiť a my stupňujeme svoju obranu a situáciu hrotíme. Alebo aj to, že ten človek potom môže tiež tak reagovať voči iným ľuďom ako sme my voči nemu reagovali a tak sa zlé emócie šíria ako požiar.

Skúsme sa na to celé pozrieť aj tak, že od Stvoriteľa prichádza neutrálna energia. My by sme ju mali využívať na tvorenie dobrých a pekných vecí. Mimozemšťania nám tu po zemi zatiaľ žiadny nebehajú, takže všetko zlé čo sa napáchalo môžeme pripísať len nám samotným ľuďom. Ak naozaj Stvoriteľ votkal do svojho diela Zákon „čo sejete, to zožnete!“, tak je to dokonalé dielo.

Len ľudia nedokážu alebo nechcú pochopiť, že keď robia niečo zlé hoci si to rôzne zdôvodňujú, jednoducho podľa absolútnej spravodlivosti a Zákona „čo sejete, to zožnete!“, sa im nutne musí vrátiť tiež len to zlé ale ešte zosilnené. Potom je tu na zemi veľa kriku, plaču a bolesti, hoci sme tu mali vytvoriť napodobeninu RAJA.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437207x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie