Založ si blog

Glorifikácia alkoholu.

Následky nadmerného pitia alkoholu už zrejme asi videl každý. Príležitostná opitosť je zrejme ešte to najmenej. Najhoršie je na tom to, že ľudia ktorí popíjajú dlhodobo majú už potom vážne zdravotné problémy alebo mnoho ľudí každý rok aj umiera na smrť spôsobenú alkoholom.

Ale prečo sa to deje? Prečo ľudia tak často a tak radi siahajú po alkohole? Ja si myslím, že je to preto, že pitie alkoholu sa až príliš glorifikovalo. Jasné že človek má určité pocity radosti pri pití alkoholu, odviaže sa a podobne. Ale myslím si, že je to aj kvôli vodcom svorky, dominantným jedincom. Všade existuje hierarchia v prírode aj medzi ľuďmi. Aj národ môžeme vnímať ako obrovskú svorku, ktorej udávajú smer a tón tí najsilnejší jedinci.

Hlavne v mužskej populácii je to najviac citeľné. Keď si chlap ide sadnúť do baru a celý večer popíja džúsiky, tak je niektorým doslova na smiech. Poriadny chlap predsa pije pivo alebo niečo tvrdé. A takto si tu podvedome pomalinky ten alkohol glorifikujeme. Ide len o to, že kým dlhodobé popíjanie džúsov má skôr blahodarný vplyv na organizmus, pri dlhodobom užívaní alkoholu takmer určite prídu zdravotné problémy.

Takže vnímam tu aj vplyv temna, ktoré ľudí láka na to nesprávne. A obyvatelia zeme z väčšej časti prijímajú tieto zvody temna. Lenže najhoršie na tom je to, že na tejto lákavej ceste temna nastáva postupná deštrukcia, ktorá môže skončiť aj úplnou deštrukciou. A temno sa nám len vysmeje akí sme hlúpi a slabí, temno podľa mňa nami opovrhuje.

Naproti tomu je tu Svetlo. Často si ani neuvedomujeme čo všetko Boh – Svetlo pre nás robí. Kým sme zdraví si to nevážime. Len sa zamyslite čo všetko je potrebné, aby telo správne fungovalo. Aké dary nám príroda poskytuje a ako nás ochranné ruky chránia. Uvedomíme si to žiaľ väčšinou až potom keď prídu zdravotné problémy.

A že prídu je pravdepodobné, pretože ľudia majú katastrofálnu životosprávu. Mnohí fajčia, nadmerne pijú alkohol, drogujú dlhodobo či príležitostne. Komerčná strava tiež nie je dáka výhra. Zvieratám sa podávajú hormóny, antibiotiká a rôzne iné látky. Na poliach sa používa plno hnojív a pesticídov. Všetkému kraľuje honba za ziskom a snaha získať lacnú potravu.

Ak sa však na to pozrieme zboku, pripadá mi to ako riadená sebadeštrukcia. Je to akoby cesta, ktorú nám ukázalo temno a my sme na ňu s radosťou vykročili. Len problém je to, že temno ponúka utrpenie, poškodzovanie a deštrukciu. Svetlo ponúka poctivosť, zdravie a realitu dňa, možno viac práce ale čisté produkty.

Myslím, že stojí za to porozmýšľať a vymaniť sa zo stáda, ak vidíme že stádo ide nesprávnym smerom. Môžeme začať nakupovať zdravé potraviny zo svojho okolia od lokálnych farmárov, pestovateľov hoci aj trochu drahšie ako je akciová cena v reťazcoch. A tiež sa môžeme vzdať fajčenia, nadmernej konzumácie alkoholu, či konzumácie drog. Verím tomu, že tešiť sa dá aj z bežnej reality. Odmenou nám bude lepšie zdravie a spojenie s ochrannou energiou prírody.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376233x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie