Založ si blog

Priznať si chybu je cnosť či slabošské?

Sami si odpovedzte ako vnímate keď si niekto prizná chybu, ale hlavne keď vy sami si máte priznať chybu. Lebo druhých za to určite aj pochválime, ale horšie to je keď sa to týka nás samotných. Ja osobne vnímam, že v našej spoločnosti je to viac vnímané ako slabošské, jednoducho sa to nenosí. Sú ľudia čo si nepriznajú chybu už len z princípu a radšej sa budú hádať a zapierať, ako by sa mali „ponížiť“ pred ostatnými.

Lenže v skutočnosti sa zdá, že človek ktorý si dokáže priznať chybu je ušľachtilý, je väčším prínosom pre krajinu aj pre seba. Keď si ten človek totiž prizná chybu môže zmeniť svoje správanie, aby prinášal ešte lepšie ovocie a ešte viac ovocia dobrého a chutného. Predstavte si, že stretne 10 ľudí čo neradi priznávajú svoju chybu. Môžu byť pritom aj pomerne schopní, ale už keď majú spoločne pracovať na nejakom projekte bude to tam riadne škrípať, samé hádky a zdúvanie. Výsledok bude potom podľa mňa oveľa horší ako keby na tom istom projekte pracovalo 10 ľudí čo si vie priznať chybu aj keď by nemali až také schopnosti a zručnosti ako tých predošlých 10.

To do akej miery sme si ochotní pripustiť chybu je naša povahová vlastnosť, prežitím získaná podvedomá reakcia alebo stav našich myšlienok. To sú všetko nehmotné veličiny. Lenže výrazne ovplyvňujú náš život aj život nášho okolia aj celej našej spoločnosti. Pretože myšlienky sa stávajú slovami a slová skutkami. Takže podľa mňa vnútorné postoje ľudí sú veľmi dôležité vo vzťahu ku kvalite nášho žitia. Tieto už zasahujú do našich každodenných činností, do kvality nášho prostredia a efektivity vykonávaných procesov.

A teraz sa pozrime na dvoch ľudí známych celému Slovensku Matoviča a Sulíka. Sami vidíte čo to robí keď sa stretnú len 2 takéto megaEGÁ, majstri neústupčivosti a nepriznávači svojich chýb. Dvaja ľudia čo sa cez to nevedia preniesť, úzkostlivo sledujú svoje preferencie a veria, že keby ustúpili alebo si priznali chybu stálo by to jedného alebo druhého voličov. Takto ich podľa mňa stratia obidvaja. Jednoducho treba vedieť niekedy aj so cťou prehrať. To čo títo dvaja páni predvádzajú už ale so cťou nemá nič spoločné.

Takže vidíte ľudia taká maličkosť, jedna povahová črta a čo to dokáže narobiť. A teraz si predstavte takýchto neústupčivých ľudí po kope viac. Čo by asi tak dokázali vytvoriť. Začínam chápať Ježišove slová, „Blahoslavení tichí, lebo oni budú dedičmi zeme. Začína mi to dávať zmysel, pretože som si istí, že kolektív nekonfliktných ľudí dokáže oveľa viac ako konfliktný kolektív tej istej úrovne. A zrejme by bolo požehnaním pre našu krajinu, keby ju začali riadiť odborníci a nie politici.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375819x
Priemerná čítanosť článkov: 2426x

Autor blogu

Kategórie