Založ si blog

Čo sejeme okolo seba?

Predstavte si dvoch ľudí a ich medziľudské vzťahy. Nech sú ich vzťahy ako nejaká záhrada. Keď robia dobré veci a správajú sa pekne akoby vysievali užitočné rastliny ktoré prinášajú chutné plody a krásne kvety. Naproti tomu ak si ubližujú a sú k sebe odporní akoby sadili tŕne, bodliaky a jedovaté rastliny.

Dajme naším dvom osobám aj mená napríklad Jozef a Peter. Zoberme si úplne bežnú vec Jozef nejako nahnevá Petra buď úmyselne alebo aj neúmyselne. Čo urobí Peter? Ako sa na správneho pozemšťana patrí ihneď to bude chcieť Jozefovi aj s úrokami vrátiť. Takto roztočia čertove koleso. V našom obraznom ponímaní je ich vzájomné správanie sa zhmotnené záhradou. Takže týmto svojím počínaním obidvaja usilovne a tvrdohlavo začali siať tŕne, bodliaky a jedovaté rastliny.

Tie chutné a pekné rastliny zrazu zakrpatejú a tieto jedovaté, ktorým sa dostáva viac sily mocnejú a získavajú postupne celý priestor záhrady. Ľudia už neveria na Božiu spravodlivosť a karmu, že každý dostane to čo si zaslúži. Väčšina ľudí má do špiku kosti v sebe vrytú túžbu po okamžitej pomste, najlepšie aj s úrokami.

Je to len dôkaz toho, že ľudia neveria v Boha. A ak aj veria, tá viera je nevedomá a značne pokrivená. Niečo od nich cirkevní hodnostári vyžadujú, ale oni nechápu prečo. Ani samotní cirkevní hodnostári nevedia poriadne vysvetliť svoje učenie. A tak ľudia až príliš často siahajú sami po pomste a zaťažujú sa tak karmou.

Môžeme sa potom dookola pýtať jeden druhého, prečo je na svete toľko utrpenia? Myslím si, že akcelerátory sú sebectvo, nedostatok lásky a obrovská nevedomosť o Bohu a duchovných veciach. Doslova pokrivená viera, ktorú zase pre zmenu vypestovali morálne autority cirkvi.

Je to ako začarovaný kruhy, z ktorého zdanlivo nie je únik. Ale cesta tu je, už Ježiš nám o nej hovoril, treba sa len zahĺbiť poriadne do jeho slov a zabudnúť na dogmatické cirkevné rozumárske poučky. Ak totiž nám niekto ubližuje a bolí nás to, tak rovnako keď mi iným ubližujeme aj ich to bolí. Ľudia čo robia zlé veci, rovnako aj tí čo sa chcú ihneď pomstiť len dávajú hlasno najavo, že neveria v Božiu dokonalosť a spravodlivosť.

Je to škoda. Potom sa nečudujme, ako vyzerá tento svet. Mali by sme sa zrejme vrátiť ku koreňom v bežnom živote aj vo viere. Vnímam ako úplne kľúčové pre ľudstvo skúmať či karma skutočne existuje.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1373925x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie