Založ si blog

Hodnostári kresťanských cirkví šliapu po Ježišovom zasľúbení.

Áno predstavitelia cirkví, ľudia ktorí sú plní viery mali byť inšpiráciou a cestou pre širokú verejnosť na ceste k viere. Jedna vec je, že v tejto svojej práci dosť zlyhali ako celok česť výnimkám. A druhá vec je, že dokedy majú byť názory cirkevných hodnostárov určujúce?

Dnes sme v absurdnej situácii. Ježiš keď videl v akom katastrofálnom stave je ľudstvo, prosil Otca, aby nám poslal Pomocníka. Najabsurdnejšie na tom je, že cirkvi tohto Pomocníka vôbec neočakávali. Ale Ježiš nič nehovoril len tak. Jeho zasľúbenie sa splnilo a Pomocník prišiel. Lenže vzdorovití hodnostári kresťanských cirkví ho neprijali.

Keby sa títo nestavali na odpor už sme mohli mať pokoj a žiť v harmónii. Veriaci by získali oveľa väčší obdiv pred Bohom a Jeho dielom, keby videli ako všetko funguje. A tiež aj materialisti by len ťažko niečo namietali alebo by aspoň mali akúsi úctu pred Pomocníkovými vysvetleniami, pretože všetko dáva zmysel a do seba zapadá.

Namiesto toho tu dnes máme obrovský názorový guľáš. To čo dnes cirkevní hodnostári dokazujú by som prirovnal k tomu akoby Ježišovi učeníci alebo aj jeho poslucháči samotného Ježiša zahriakovali, poučovali, exkomunikovali ho z cirkvi a neviem čo ešte podobné. To je absolútna opovážlivosť cirkevných hodnostárov, ktorá napomáha udržiavať tento názorový chaos. Ak s tým neprestanú, neviem dokedy ešte ostanú bez trestu.

Budha hovoril o karme, Ježiš hovoril čo sejete, to zožnete a Pomocník ten hovoril, že v celom stvorení funguje Zákon zvratného pôsobenia. Že ten zákon pôsobí do najjemnejších detailov. Že ten Zákon je prejavom Božej vôle – a je prejavom Jeho dokonalosti. Ak sa cirkevní hodnostári denno denne stavajú proti tomuto Zákonu, proti Božej vôli dobrovoľne si na seba nakladajú obrovské bremeno. Podľa dokonalej Božej spravodlivosti musia počítať s následkami.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355398x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie